
Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τον κανονισμό για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, με 52 ψήφους υπέρ, 13 ψήφους κατά και 3 αποχές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την τελική έγκρισή του από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (7-10 Ιουνίου), όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα εκδοθεί από τις εθνικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή. Ένα κοινό πλαίσιο της ΕΕ θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά που θα είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα σε ολόκληρη την ΕΕ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και εισηγητής, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ (Σοσιαλδημοκράτες, Ισπανός) δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις έχοντας πολύ φιλόδοξους στόχους και κατάφερε να επιτύχει έναν καλό συμβιβασμό μέσω επίπονων διαπραγματεύσεων. Το κείμενο που ψηφίστηκε σήμερα θα αποκαταστίσει την ελευθερία των μετακινήσεων, με ασφάλεια σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς συνεχίζουμε να καταπολεμούμε αυτήν την πανδημία, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών μας, χωρίς διακρίσεις και με προστασία των δεδομένων”.
Το κείμενο θα κατατεθεί για ψηφοφορία στη σύνοδο της ολομέλειας του Ιουνίου (7-10 Ιουνίου). Στη συνέχεια, πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ και να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα. Ο κανονισμός αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2021.


Latest News

Ρωσία: Πιο κοντά οι θέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση Πούτιν – Γουίτκοφ
Στη Ρωσία για νέα συνάντηση με τον Πούτιν ο απεσταλμένος του Τραμπ, Γουίτκοφ

Το FBI συνέλαβε δικαστή επειδή βοήθησε μετανάστη να «αποφύγει τη σύλληψη»
Η δικαστής αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μετά την πρώτη της εμφάνιση την Παρασκευή το πρωί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης