
Tρεις είναι οι τύποι του ψηφιακού πιστοποιητικού που θα είναι διαθέσιμοι από το καλοκαίρι, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι ο κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό για αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται ότι έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα εν λόγω πιστοποιητικά θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες της ΕΕ και θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να τα φέρει σε έντυπη μορφή ή σε ψηφιακή.
Όσον αφορά το κόστος των απαιτούμενων τεστ, η Επιτροπή θα κινητοποιήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη όσον αφορά την προσφορά προσιτών τεστ, ανέφερε ο κ. Ρέιντερς.
Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Επιτροπή για τα θέματα που αφορούν τον εφοδιασμό, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και προσέθεσε ότι «είναι επίσης σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο κανονισμός υπογραμμίζει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να απέχουν από την επιβολή πρόσθετων ταξιδιωτικών περιορισμών στους κατόχους πιστοποιητικού, εκτός εάν είναι απαραίτητοι και αναλογικοί για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».
Επίσης, ο Ντιντιέ Ρέιντερς ανέφερε ότι μέχρι τώρα 17 κράτη-μέλη και η Ισλανδία έχουν συμμετάσχει στη δοκιμασία προσομοίωσης.
Η Ελλάδα είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το συγκεκριμένο τεστ την περασμένη Τρίτη, όπως είχε αναφέρει Εκπρόσωπος της Κομισιόν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τέλος, ο κ. Ρέιντερς τόνισε ότι ο κανονισμός θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου, δίνοντας ωστόσο ένα περιθώριο έξι εβδομάδων στα κράτη που δεν έχουν καταφέρει να προετοιμαστούν για το εν λόγω πιστοποιητικό μέχρι τότε, αλλά θα μπορούν να χορηγούν κάτι αντίστοιχο με τα ίδια δεδομένα και την ίδια μορφή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα νέα vouchers για το North Evia – Samos Pass
Στις 25 Αυγούστου ξεκινούν οι αιτήσεις

Ζαχαράκη: Το 2022 θα είναι η χρονιά των ρεκόρ για τον τουρισμό
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1.000.000 αφίξεις κάθε εβδομάδα. Περίπου 200.000 Βρετανοί έρχονται κάθε εβδομάδα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το North Evia-Samos Pass Σεπτεμβρίου
Θα διατεθούν συνολικά 13.800 voucher

Πανάκριβη η Ελλάδα για τους Έλληνες τουρίστες
Στο κόστος διακοπών των Ελλήνων τουριστών και στα σκουπίδια που έχουν πλημμυρίσει την παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αναφέρεται ο γερμανόφωνος Τύπος

Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά
Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5», μεταφέροντας 2.520 επιβάτες

Το τουριστικό success story και οι προορισμοί που βουλιάζουν
Ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται το τουριστικό succes story, το οποίο τη φετινή περίοδο μήνα με το μήνα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφήνοντας πίσω του όλα τα «σημάδια» της πανδημίας

Δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας η Θεσσαλονίκη
Για το 2022 έχουν επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

«Απογειώθηκε» το αεροδρόμιο Χανίων
Σημαντική αύξηση του τουρισμού στα Χανιά και την Κρήτη

Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό
Περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες φθάνουν κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα

«Ανάσα» σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια από τα Voucher
Η καμπάνια «Greek4ForYou» θα συνεχιστεί και το 2023