Η Sitecore, εταιρεία λογισμικού διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου, ανακοίνωσε την εξαγορά της Moosend, πλατφόρμας SaaS-based υπηρεσιών αυτοματοποίησης marketing, που έχει έδρα στο Λονδίνο.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου πλάνου ανάπτυξης, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες της Sitecore και να ενισχύσει τις απαιτήσεις εξατομίκευσης των σύγχρονων επιχειρήσεων, με την ενσωμάτωση της cloud-native, API-first πλατφόρμας αυτοματοποίησης marketing της Moosend.

Επιπλέον, η πλατφόρμα της Moosend θα περιλαμβάνει συμπληρωματικές λειτουργίες eCommerce, οι οποίες, παράλληλα με την πρόσφατη εξαγορά των Four51 και Boxever, θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική για την απρόσκοπτη παροχή στοχευμένων και εστιασμένων στην αύξηση εσόδων εκστρατειών σχετικές με την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών, την σύσταση προϊόντων και τα σενάρια προώθησης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η εξαγορά της ελληνικής start-up Moosend αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω εκπλήρωση του πλάνου της Sitecore να μετατραπεί σε μια SaaS-based πλατφόρμα ψηφιακής εμπειρίας, ικανή να υποστηρίξει ακόμη και τις πιο εξειδικευμένες ψηφιακές εμπειρίες».

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η στελεχιακή ομάδα της Moosend, με επικεφαλής τον CEO της Γιάννη Ψαρρά, θα ενταχθεί στην οικογένεια της Sitecore, επιβλέποντας την τεχνολογική ενσωμάτωση και υποστηρίζοντας τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας κατά την μετάβαση.

Η Sitecore σκοπεύει επίσης να επενδύσει και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η Moosend και μέσα στα άμεσα σχέδιά της είναι να αυξήσει το προσωπικό της στην χώρα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σημειώνεται ότι η Sitecore προσφέρει μια πλατφόρμα ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας που συγκεντρώνει δυνατότητες περιεχομένου, εμπορίου και δεδομένων σε μια συνδεδεμένη πλατφόρμα που προσφέρει εκατομμύρια ψηφιακές εμπειρίες καθημερινά. Εταιρείες όπως οι American Express, ASOS, Kimberly-Clark, L’Oréal και Volvo Cars εμπιστεύονται την Sitecore για να προσφέρουν πιο προσωποποιημένες εμπειρίες για τους πελάτες τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups