«Η ένταξη Διεθνών συνθηκών και ευρωπαϊκών νομοθετημάτων στο εθνικό μας δίκαιο δεν είναι πάντοτε επιτυχής», επισημαίνεται στο υπόμνημα με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο έστειλε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο πρόεδρος της Ένωσης και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η ΚΕΕΕ στην κριτική της απέναντι στο εν λόγω νομοσχέδιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις διατάξεις που αφορούν την προστασία της εργασίας και κυρίως το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «το σύστημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας χρήζει, ως νέα διάταξη, λεπτομερούς επεξεργασίας». Ακόμη, ασκεί κριτική σε συγκεκριμένες διατάξεις του μέρους που αφορά τη «βία και την παρενόχληση στην εργασία», αλλά και την «ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές».

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «το ζητούμενο είναι, σε κάθε περίπτωση, να μην μπλοκάρεται, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, η παραγωγή, η αγορά, η οικονομία του τόπου ή της χώρας. Μπορεί να είναι δύσκολο να ευρεθεί η κοινή συνισταμένη, είναι, όμως, άκρως απαραίτητο ο νομοθέτης να επιδιώξει με κάθε τρόπο την εξεύρεση της συνισταμένης αυτής, χάριν της εξασφάλισης εργασιακής ηρεμίας, που αποτελεί την βασική προϋπόθεση ανάπτυξης της οικονομίας».

Δείτε εδώ αναλυτικά το υπόμνημα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες