Από εγκαίνια σε εγκαίνια πηγαίνει ο Ερντογάν προσπαθώντας να βελτιώσει τη λαβωμένη απήχηση του και να πείσει το τουρκικό κοινό για τη σταθερή πορεία της τουρκικής οικονομίας σε ένα διάστημα που τα νούμερα δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Έτσι, μετά τα χθεσινά εγκαίνια που έκανε στο νέο τζαμί της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα παρέστη στα εγκαίνια του νέου τηλεπικοινωνιακού πύργου, που θα είναι στο εξής και το ψηλότερο κτίριο της Πόλης.

«Παρουσιάζουμε το νέο αυτό project, που θα λειτουργήσει σαν παράδειγμα όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για όλο τον κόσμο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας έτσι τη λίστα των μέγα πρότζεκτ που έχει στα σκαριά στη χώρα ευρύτερα, πόσο μάλλον στην πόλη από την οποία ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Μόνο για την Κωνσταντινούπολη το όραμα του σουλτάνου περιλαμβάνει την κατασκευή συνολικά εννέα νέων εμβληματικών κτιρίων, για να μην θυμηθούμε βέβαια και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Ο Çamlıca Tower, στην ασιατική όχθη της Κωνσταντινούπολης έχει 369 μέτρα ύψος και θα προσφέρει μοναδική θέα σε όλη την πόλη. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει και τουριστική ατραξιόν, καθώς θα λειτουργεί εστιατόριο και παρατηρητήριο. Οι αρχές εκτιμούν πως οι επισκέπτες θα φτάνουν τα 4 εκατ. άτομα ετησίως.

Επίσης, θα βελτιώσει αισθητικά την εικόνα της περιοχής, καθώς από το 2016 που ξεκίνησε η κατασκευή του, από τον ομώνυμο λόφο έχουν αφαιρεθεί σταδιακά όλες οι πομποί και οι αντένες.

Πάντως, τα επικοινωνιακά… τρικ του σουλτάνου δεν φαίνεται για την ώρα να αποδίδουν καρπούς, με τη δυσφορία της κοινής γνώμης για τη δύσκολη οικονομική καθημερινότητα να εντείνεται. Βάσει έρευνας της Metropoll για τον μήνα Απρίλιο, το AKP συγκεντρώνει ποσοστό 27%, ήτοι το χαμηλότερο από την ίδρυση του κόμματος. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το χάσμα της δημοτικότητας μεταξύ του Ερντογάν και των πιθανών αντιπάλων του στις επόμενες προεδρικές εκλογές αυξάνεται. Μάλιστα, ο κεμαλιστής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς έχουν προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον κ. Ερντογάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».