Τις… καλές μέρες προς της πανδημίας αναμένεται να προσεγγίσει το αμερικανικό box office αυτό το τριήμερο, με αφορμή και την αργία του Memorial Day της Δευτέρας, καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα επαναφέρει το αμερικανικό κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες και «ξαναζωντανεύει» τις μηχανές του Χόλυγουντ.

Πραγματικά, ο συνδυασμός της πρεμιέρας νέων ταινιών, η κάθετη αύξηση των κινηματογράφων που ανοίγουν και πάλι, καθώς και το βελτιωμένο κλίμα στο κοινό, που χάρη και στους εμβολιασμούς, είναι έτοιμο να ξαναβγεί… έξω εκτιμάται πως θα επιτρέψει στα συνολικά έσοδα να «σπάσουν» το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2020 που το αμερικανικό box office αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα αυτά, αν και τις… καλές εποχές προ της πανδημίας το τριήμερο του Memorial Day ήταν από τα πιο κερδοφόρα όλης της χρονιάς, με μέσο όρο εσόδων της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων.

Το προηγούμενο καλύτερο Σαββατοκύριακο της φετινής χρονιάς, αυτό της 23ης Απριλίου, οι πωλήσεις είχαν φτάσει τα 57 εκατ. δολάρια με περίπου το 60% των αιθουσών να έχουν ανοίξει και πάλι τις πύλες τους. Πλέον, το 70% των αιθουσών έχουν αρχίσει και πάλι να λειτουργούν κανονικά με δύο blockbuster του Χόλυγουντ να κάνουν πρεμιέρα αυτό το ΣΚ.

Πρόκειται για την ταινία «Cruella» της Disney με τη δημοφιλή Έμα Στόουν στο ρόλο της διάσημης, ομώνυμης… κακιάς που γνωρίσαμε από τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας» και το «A quiet Place Part II» της Paramount, το sequel του επιτυχημένου θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ.

Το αντίστοιχο Memorial weekend της περσινής χρονιάς ήταν από τα πιο ζημιογόνα για την κινηματογραφική βιομηχανία με μόλις 842.000 δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων, καθώς μόνο τα drive-in σινεμά μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Για τους παράγοντες του κλάδου, οι επιδόσεις αυτού του τριημέρου θα είναι ενδεικτικές των νέων τάσεων που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται στην αγορά, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ θα επιτρέψουν στα μεγάλα στούντιο να δώσουν το πράσινο φως για νέες παραγωγές που θα προσελκύσουν και το ενδιαφέρον του κοινού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus