Αισιόδοξος για την ταχεία ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών, στο 70% με 75% των επιπέδων που βρίσκονταν το 2019, μέχρι τα τέλη της χρονιάς εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο CFO, του ομίλου Hilton.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο Yahoo Finance Live, o Κέβιν Τζέικομπς, CFO και πρόεδρος παγκόσμιας ανάπτυξης της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας επεσήμανε πως αν και ο ρυθμός ανάκαμψης στον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών, δεν συγκρίνεται με αυτόν που παρατηρείται στα ταξίδια αναψυχής, η κατάσταση σταδιακά θα ομαλοποιηθεί.

Για την ώρα τα επαγγελματικά ταξίδια κινούνται περίπου στο μισό των επιπέδων που βρίσκονταν το 2019, ήτοι προ της πανδημίας, όμως σιγά-σιγά ανεβάζουν… ρυθμούς και αναμένεται να ανακάμψουν από τα τέλη της χρονιάς.

Ο ίδιος ο Όμιλος, νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου κάτω από τα αναμενόμενα, με τα συνολικά έσοδα να υποχωρούν στα 874 εκατ. δολάρια από τα 1,92 δισ. πέρυσι και τις ζημιές να διαμορφώνονται στα 108 εκατ. δολάρια από κέρδη ύψους 18 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Ωστόσο με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των ταξιδιών και του τουρισμού, η Hilton, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου, αναμένουν καλύτερες επιδόσεις.

Την θετική προοπτική για καλύτερες επιδόσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο διαπίστωσε σε προ ημερών δηλώσεις του και ο Μπράιαν Τσέσκι του Airbnb, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής πλατφόρμας εμφανίστηκε σαφώς πιο επιφυλακτικός αναφορικά με τον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών. Και αυτό διότι κατά τη γνώμη του, η νέα κανονικότητα θα είναι αρκετά διαφορετική, με αρκετές από τις συνήθειες που έφερε η πανδημία να διατηρούνται.

Αυτό αναφορικά με τα επαγγελματικά ταξίδια σημαίνει πως πιθανότατα θα περικοπούν, ειδικά αυτά που αφορούν μικρές αποστάσεις και ολιγοήμερες επισκέψεις, με τις εταιρείες να έχουν ήδη υιοθετήσει πρακτικές τηλεδιασκέψεων και τηλε-επαφών. Αν και σίγουρα τα επαγγελματικά ταξίδια δεν θα καταργηθούν τελείως, καθώς η προσωπική επαφή είναι πάντα πιο εποικοδομητική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή