Καθώς η μία μετά την άλλη οι αμερικανικές πολιτείες νομιμοποιούν τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, η βιομηχανία διάγει την περίοδο με τις παχιές αγελάδες. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες δύο παράμετροι που έχουν ευνοήσει την αγορά: ο καιρός και η πανδημία.

Ο Ben Kovler, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Green Thumb Industries με έδρα το Σικάγο, μια εταιρεία κάνναβης με δραστηριότητες σε 12 πολιτείες , ετοιμάζεται για ρεκόρ πωλήσεων αυτό το καλοκαίρι.

Και μάλιστα δεν διστάζει να μιλήσει για το «καλοκαίρι της μεγάλης ζήτησης».

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η βιομηχανία κάνναβης σημείωσε επίπεδα ρεκόρ στην κατανάλωση . Οι Αμερικανοί αγόρασαν μαριχουάνα αξίας 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, αύξηση 46% από το 2019 και οι ετήσιες νόμιμες πωλήσεις θα φτάσουν τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με την Cowen.

Ωστόσο, τώρα που η οικονομία ανοίγει, προμηνύεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ζήτης για κάνναβη. «Αναμένουμε ένα παλιρροϊκό κύμα ζήτησης», λέει ο Kovler. «Ο ήλιος λάμπει, οι άνθρωποι βλέπουν φίλους που δεν έχουν δει εδώ και πολύ καιρό εξαιτίας της πανδημίας και η ζήτηση για κάνναβη εκτοξεύεται».

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσίευσε η BDSA, μια εταιρεία παρακολούθησης των πωλήσεων κάνναβης, το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Πεσόντων (το ΣΚ που μόλις πέρασε) οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δουν «πωλήσεις blockbuster», σηματοδοτώντας την αρχή ενός καλοκαιρινού ρεκόρ πωλήσεων.

Σε ώριμες αγορές όπως το Κολοράντο, η οποία ξεκίνησε τις νόμιμες πωλήσεις το 2014, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και περισσότερο από 30% σε νεότερες αγορές για ενήλικες όπως το Ιλινόις.

«Περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου καλοκαίρι για τις πωλήσεις κάνναβης σε όλες τις αγορές», λέει η Τζέσικα Λούκας, ανώτερη αντιπρόεδρος της BDSA.

«Θα δούμε αυξημένη κατανάλωση καθώς περισσότερα άτομα εμβολιάζονται και είναι έτοιμα να περάσουν καλά».

Ήδη, περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ καταναλώνουν μαριχουάνα φέτος από ό, τι το 2020. Περίπου το 43% των Αμερικανών σε πολιτείες όπου η χρήση είναι νόμιμη χρησιμοποιούν τώρα μαριχουάνα, από 36% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της BDSA. Σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το 45% των κατοίκων χρησιμοποιούν κάνναβη, από 33% το 2020. Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται στη Μασαχουσέτη, τη Φλόριντα και σε άλλες πολιτείες όπου έχει νομιμοποιηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή