Ένα παράνομο «ορυχείο» ανακαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές Βρετανία, οι οποίες έψαχναν να εντοπίσουν μια καλλιέργεια κάνναβης.

Το ορυχείο – που βρίσκεται σε μια βιομηχανική μονάδα στα περίχωρα της αγγλικής πόλης του Μπέρμιγχαμ – κλέβει ηλεκτρικό ρεύμα αξίας χιλιάδων στερλινών, σύμφωνα με την αστυνομία του West Midlands.

Η αστυνομία έφθασε στη μονάδα, με βάση κάποιες πληροφορίες ότι στη περιοχή λειτουργούσε παράνομη καλλιέργια χασίς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την μονάδα επισκέπτονταν πολλοί άνθρωποι, που επιδίδονταν σε εξορύξεις κρυπτονομισμάτων, και κύρω από το κτήριο ήταν ορατοί πολλοί αγωγοί καλωδίωσης και εξαερισμού. Ένα αεροσκάφος της αστυνομίας εντόπισε επίσης μεγάλη θερμότητα που προέρχεται από το κτίριο.

Αυτά είναι όλα «κλασικά σημάδια» μιας καλλιέργειας κάνναβης, είπε η αστυνομία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί βρήκαν μια μονάδα περίπου 100 υπολογιστών .

«Σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε», δήλωσε η αστυνόμος Τζένιφερ Γκρίφιν: «Είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός οργανισμού καλλιέργειας κάνναβης»

Οι ανθρακωρύχοι Bitcoin χρησιμοποιούν υπολογιστές ειδικά σχεδιασμένους για την επίλυση σύνθετων μαθηματικών εξισώσεων που επιτρέπουν αποτελεσματικά τη συναλλαγή bitcoin. Οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται για τις προσπάθειές τους στο ψηφιακό νόμισμα.

Ωστόσο, ολόκληρη η διαδικασία απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Το Bitcoin έχει αποτύπωμα άνθρακα συγκρίσιμο με αυτό της Νέας Ζηλανδίας, παράγοντας 36,95 megatons CO2 ετησίως, σύμφωνα με την Digiconomist.

«Καταλαβαίνω ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι από μόνη της παράνομη, αλλά στην παρούσα περίπτωση γίνεται κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε η Γκρίφιν.

Ο εξοπλισμός των υπολογιστών έχει κατασχεθεί, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto