Οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες αναμένεται να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ανοικοδόμησης της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, διευρύνοντας τη συνεργασία τους με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας.

Ο Mehmet Mus, μιλώντας σε διαδικτυακό φόρουμ επενδύσεων Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας, υπογράμμισε ότι εργολάβοι της Τουρκίας, έχουν ήδη ολοκληρώσει 450 έργα αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αζερμπαϊτζάν.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του διμερούς εμπορίου, ο Μουσ δήλωσε ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στοχεύουν να φτάσουν σε όγκο διμερών συναλλαγών ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είπε επίσης, ότι το εμπόριο της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν αυξήθηκε κατά 5% το 2020 σε ετήσια βάση στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την πανδημία .

Και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν ανήλθαν σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία ανήλθε σε 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Mikayil Jabbarov, υπουργός Οικονομικών του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι η «εποικοδομητική συνεργασία» θα ενισχύσει τον δεσμό της Τουρκο-Αζερικής αδελφότητας.

«Η φιλία και η αδελφότητα μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται στο αποκορύφωμα σήμερα», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να αλληλοϋποστηρίζονται με το σύνθημα «ένα έθνος, δύο κράτη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή