«Η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη επιχειρηματικότητα αποτελούν τις βασικές αρχές  για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας», υπογράμμισε  ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Πράσινη Επιχειρηματικότητα στα Logistics» που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος.

Ο κ.Καλαφάτης υπογράμμισε ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ήδη ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ήδη επεκτείνει και εμβαθύνει αυτόν τον ρόλο: «Με επενδύσεις σε νέες υποδομές, όπως η υπόγεια αποθήκη στην Καβάλα, ο κάθετος αγωγός σύνδεσης με τη Βουλγαρία, η λειτουργία του TAP. Με νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ. Αλλά και στη διάδοση του φυσικού αερίου με νέα δίκτυα».

«Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που έχουμε δρομολογήσει, έχει ως προτεραιότητα την πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή τη δημιουργία νέου πλούτου για όλους, με φιλικό περιβαλλοντικό τρόπο, που θα ενισχύει γρήγορα την κοινωνία και θα φροντίζει παράλληλα για τις επόμενες γενιές. Στοχεύει στην αειφορία, με παράλληλη προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που ήδη οι πολίτες βλέπουν στην καθημερινότητά τους και οι επιχειρήσεις στη δουλειά τους. Και έρχονται πολλά ακόμη» υπογράμμισε.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων Προώθησης της Πράσινης Επιχειρηματικότητας μέσω Καινοτόμων Δράσεων στη Μακεδονία και Θράκη», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green