Αισιόδοξος για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, εκτιμώντας ότι η κυριότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα πριν τα τέλη της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλμάιερ εκτίμησε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης στη χώρα θα κυμανθούν τουλάχιστον μεταξύ 3,4% και 3,7% και να κινηθούν ακόμη καλύτερα την επόμενη χρονιά.

«Σε γενικές γραμμές η γερμανική οικονομία θα έχει ανακτήσει την προ της πανδημίας δυναμική της μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία» σχολίασε ο Γερμανός υπουργός.

«Αναμένουμε η γερμανική οικονομία να αυξηθεί μεταξύ 3,4% και 3,7% φέτος και αν όλα πάνε καλά ίσως και ελαφρά πάνω από τα επίπεδα αυτά. Επίσης, περιμένουμε ακόμη υψηλότερη ανάπτυξη στο 4% την επόμενη χρονιά» τόνισε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο ανησυχεί πως η ενδυνάμωση αυτή θα φέρει αύξηση του πληθωρισμού, ο ίδιος επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού» τόνισε, εξηγώντας πως είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Θυμίζουμε πως χθες τα στοιχεία έδειξαν εκτίναξη του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 2,4% το Μάιο, ήτοι πολύ πάνω από το όριο ασφαλείας του 2% που θέτει η ΕΚΤ, γεγονός που προβλημάτισε τη γερμανική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή