Την κρίση της πανδημίας αφήνει σταδιακά πίσω της η γερμανική οικονομία και η αγορά εργασίας, με τα σημερινά στοιχεία να δείχνουν την εικόνα της απασχόλησης στο καλύτερο σημείο της από το 2012.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε θεαματικά μέσα στο Μάιο κατά 84.000 άτομα, έναντι των περίπου 9.000 που περίμεναν οι αναλυτές, φτάνοντας συνολικά τα 2,687 εκατ. Σε ποσοστιαία βάση ο δείκτης ανεργίας έμεινε αμετάβλητος στο 6%, ήτοι στο χαμηλότερο σημείο του από το 2012.

Βεβαίως, τα επιμέρους στοιχεία φανερώνουν πως η αγορά δεν έχει συνέλθει ακόμη τελείως από το σοκ που πέρασε την τελευταία χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός όσων εργάζονται με μερική απασχόληση παραμένει ψηλά, στα 2,6 εκατ. αν και επίσης έχει υποχωρήσει. Ωστόσο, υπάρχει μια εύλογη ανησυχία για το τι θα συμβεί με το οριστικό τέλος των κρατικών μέτρων στήριξης για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αν και πλέον ελάχιστες επιχειρήσεις διατηρούν προσωπικό σε αναστολή.

Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των αναλυτών συμφωνεί πως τα δύσκολα βρίσκονται ήδη πίσω, με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες καθώς η αγορά έχει ανοίξει και ο βιομηχανικός κλάδος της χώρας έχει ανεβάσει και πάλι… στροφές. Μάλιστα, και από τον κλάδο των υπηρεσιών καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για νέες προσλήψεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή