Η πανδημία, είναι γνωστό, ότι δυσκόλεψε στο μέγιστο την επαφή μεταξύ των ανθρώπων όπως επίσης δυσκόλεψε πολύ την διεξαγωγή ταξιδιών. Ακόμη και σήμερα που επιστρέφουμε σε ένα βαθμό κανονικότητας, τα ταξίδια ακόμη δεν έχουν επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ίσως αυτά να είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί της πύλης που θυμίζει την Stargate της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας ώστε να «ενώσει» δύο πόλεις από τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Πρόκειται για την «πύλη» που ενώνει την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους με το Λούμπλιν στη γειτονική Πολωνία, δύο πόλεις που απέχουν μεταξύ τους περί τα 600 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η δημοτική αρχή του Βίλνιους, πρόκειται για μία πύλη σε μορφή δακτυλίου, που όμως δεν είναι πραγματική πύλη. Αντίθετα, έχει ενσωματωμένες μεγάλες οθόνες και κάμερες, οι οποίες επιτρέπουν τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο αυτού που στέκεται μπροστά στην κάθε πύλη στην άλλη πλευρά. Προφανώς, η επικοινωνία γίνεται μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Αν και οι συγκεκριμένες πύλες δεν έχουν την ικανότητα της τηλεμεταφοράς είναι σαφές ότι δίνουν την ευκαιρία της επικοινωνίας, σε ζωντανή σύνδεση, σε ανθρώπους δύο πόλεων που βρίσκονται στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η πύλη του Βίλνιους έχει τοποθετηθεί δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ η πύλη του Λούμπλιν βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Οι δύο… Stargate δημιουργήθηκαν από το κέντρο LinkMenų του Τεχνικού Πανεπιστημίου Gediminas του Βίλνιους, ενώ η ολοκλήρωσή τους απαίτησε εργασίες πέντε ετών.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι την αρχική ταινία Stargate ακολούθησαν δύο ακόμα κινηματογραφικές παραγωγές αλλά και τρεις τηλεοπτικές σειρές με συνολικά 17 κύκλους επεισοδίων, μία σειρά κινουμένων σχεδίων και μία web series. Κάτοχος του brand είναι η MGM που μόλις πριν λίγες ημέρες εξαγοράστηκε από την Amazon έναντι του ποσού των 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI