Ένα ακόμη μέγκα deal στη παγκόσμια βιομηχανία της ψυχαγωγίας είναι γεγονός με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς των MGM Studios από την Amazon. Με τον τρόπο αυτό η ανερχόμενη στον κλάδο πλατφόρμα του τεχνολογικού κολοσσού κάνει την ρελάνς στην κολοσσιαία συμφωνία που έγινε προ ημερών μεταξύ AT&T και Discovery Inc.

Συγκεκριμένα, η Amazon θα εξαγοράσει την MGM έναντι 8,45 δισ. δολαρίων, που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά για τον τεχνολογικό κολοσσό μετά την απόκτηση της Whole Foods, το 2017, έναντι 13,7 δισ. δολαρίων. To βασικό πλεονέκτημα, ωστόσο, για την Amazon είναι πως θα εκμεταλλευτεί την ιστορία, την πλουσιότατη βιντεοθήκη και τη δυνατότητα παραγωγής κινηματογραφικού υλικού που διαθέτει η MGM ενισχύοντας τα Amazon Studios και δη, την υπηρεσία της Amazon Prime.

«Η πραγματική χρηματοοικονομική αξία πίσω από αυτή την συμφωνία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναπλαισιώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Χόπκινς της Prime Video των Amazon Studios. Αντιστοίχως, ο πρόεδρος της MGM, Κέβιν Ούρλιχ, επεσήμανε πως η συμφωνία δίδει «την ευκαιρία να ευθυγραμμίσουμε την ιστορία της MGM με την Amazon, που είναι ένας ιδιαίτερα εμπνευσμένος συνδυασμός».

Παλιοί (βλέπε Disney) και νέοι παίχτες του κλάδου (βλέπε Amazon και Netflix) έχουν εισέλθει σε μια σκληρή μάχη για την ενίσχυση των streaming υπηρεσιών τους και να προσελκύσουν επιπλέον συνδρομητές. Για το σκοπό αυτό βλέπουμε μια αναζωπύρωση των συνεργασιών και συγχωνεύσεων στον κλάδο που ήρθε σε συνέχεια της ενίσχυσης του κλάδου μέσα στην πανδημία.

Για παράδειγμα, έχουμε τη συμμαχία του Netflix με τη Sony Pictures, και την ύψους 43 δισ. δολαρίων συγχώνευση της Warner Media (του Ομίλου AT&T) με την Discovery, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πλατφόρμα Disney+ διευρύνει επίσης τη βεντάλια της επενδύοντας στο φανταστικό σύμπαν των Star Wars και της Marvel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή