Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης ισραηλινής σεφ Atalya Ein Mor η οποία έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας επιμέρους θεματικές γαστρονομικές ενότητες της Μεγαλονήσου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι η ισραηλινή σεφ βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου στην Κρήτη, ενώ ισραηλινά γκρουπ αναμένεται να την πλαισιώνουν για 6 περίπου μήνες, γνωρίζοντας από κοντά την ελληνική και ειδικότερα κρητική διατροφή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στο νομό Λασιθίου, όπου διενεργήθηκαν ειδικά γαστρονομικά events (σε Ορεινό, στον Μακρύ Γυαλό, στα Σχινοκάψαλα, το Διασκάρι και τη μονή Τοπλού) με την ισραηλινή σεφ, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη που όπως και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός: «Ήδη από το 2012, το ΞΕΕ έχει αναδείξει τη θετική διάδραση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής. Με την επίσκεψή μας στα ορεινά χωριά της Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα το γαστρονομικό τουρισμό, δείχνοντας τον δρόμο προς το αύριο. Ένα νέο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει και θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες».
Ένθερμη υποστηρίκτρια του project η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε μαζί με την Atalya Ein Mor και τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες της γεύσης την Τετάρτη και Πέμπτη για να ενισχύσει το εγχείρημα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.
Άλλωστε ως αρμόδια υφυπουργός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Ελλάδας.
Από την περασμένη Κυριακή μαζί με το πρώτο της γκρουπ 10 Ισραηλινών για την φετινή χρονιά, η ισραηλινή σεφ περιοδεύει στα χωριά του Λασιθίου. Γνωρίζουν τις αυθεντικές συνταγές από τις ντόπιες μαγείρισσες, παρέα με κέρασμα ρακής, συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τις ξεχωριστές κρητικές συνταγές.
Σημειώνεται ότι η Atalya Ein Mor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ. Της αρέσει να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το Shakshuka – όπως λέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα». Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, παρέχει εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές περιηγήσεις που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά του Ein Kerem, της Ιερουσαλήμ.
Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία της στην Κρήτη δήλωσε: «Μέσω του γευστικού tour οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Ανατολικής Κρήτης. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας με ένα ξένο πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή δε της Κρήτης οι παραδοσιακές συνταγές διατηρούν την αυθεντικότητά τους».
Latest News
Βασιλικός: Γιατί η Ελλάδα θα έχει θετικό πρόσημο στον τουρισμό
Με το βλέμμα στραμμένο στο δύσκολο γεωπολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή
Τούρκοι τουρίστες... κατέλαβαν τα ελληνικά νησιά - Εκρηξη αφίξεων λόγω της βίζας-εξπρές
Ο αριθμός των Τούρκων που ταξίδεψαν σε ελληνικά νησιά αυξήθηκε έως και 10 φορές σε σχέση με έναν χρόνο πριν
Κύθηρα: Το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι που χτίστηκε στην Ελλάδα – Ο μύθος πίσω από την κατασκευή του
Με μήκος 110 μ., ύψος 15 μ. και πλάτος 6 μ., η γέφυρα στο Κατούνι στηρίζεται σε 13 τόξα σε απόλυτη συμμετρία και 12 θυρίδες
Ελληνικό το φθηνότερο νησί για να κάνετε διακοπές
Ελληνικά νησιά στην δεύτερη και στην τρίτη θέση της λίστας
Το National Geographic αποθεώνει ελληνικό νησί
Η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα αναφέρει πως η Σίφνος οφείλει τη «γευστική φήμη» της στον Νικόλαο Τσελεμεντέ
Επενδυτικό κρεσέντο στα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Στο top 5 η Ελλάδα
Η άνοδος της τουριστικής κίνησης ανεβάζει την όρεξη για νέες συμφωνίες
Δυναμικό ξεκίνημα για τον Τουρισμό
Ωθηση στη νέα σεζόν έδωσαν δύο θρησκευτικές γιορτές - Θετική χρονιά δείχνουν οι προκρατήσεις
Tα funds φεύγουν οι Έλληνες έρχονται – Οι ανακατατάξεις στα ξενοδοχεία
Ποιες ελληνικές οικογένειες ξενοδόχων επενδύουν
Θετικά τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό της Αθήνας
Γιατί η σημαντική αύξηση των αφίξεων στον ΔΑΑ δεν αποτυπώνεται στην πληρότητα των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας
Νέο ρεκόρ το 2024 στην κρουαζιέρα - Στην Ελλάδα πάνω από 130 κρουαζιερόπλοια
Ποσοστό 70% θα πραγματοποιήσουν homeport ή μερικώς homeport σε ελληνικά λιμάνια