Το ψυχολογικό όριο των 250 εκατομμυρίων ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί σε όλη την περιοχή της Ε.Ε. ανήγγειλε η Πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της, θέλοντας προφανώς να ξεχαστεί η έντονη κριτική που είχε δεχτεί το Γραφείο της, στις αρχές της χρονιάς, για τη διαχείριση του ζητήματος.

«Σήμερα περάσαμε τα 250 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην Ε.Ε.. Και περισσότεροι από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί» ανήγγειλε περιχαρής, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας: την παράδοση αρκετών δόσεων για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε. τον Ιούλιο».

Οι Βρυξέλλες ελπίζουν πως ο στόχος των εμβολιασμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις καθυστερήσεις που συνεχίζουν να παρατηρούνται στις παραδόσεις σκευασμάτων από τις φαρμακευτικές. Άλλωστε, η μία μετά την άλλη, όλες οι χώρες της περιοχής, «ανοίγουν» τις πλατφόρμες των ραντεβού σε όλες τις ηλικίες και δίχως κριτήρια για να «πιάσουν» τους εθνικούς στόχους, εν όψει του ανοίγματος των αγορών τους και την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την έγκριση του για την έναρξη λειτουργίας επιπλέον μονάδων παραγωγής στο εργοστάσιο της Pfizer, στο Βέλγιο, ώστε να αυξηθούν οι παραγόμενες ποσότητες του «Comirnaty».

Πάντως, αρκετές χώρες έχουν αρχίσει να ανησυχούν με το ζήτημα των αρνητών των εμβολίων, δεδομένου πως ο αριθμός τους δεν είναι μικρός. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, έχει αρχίσει να διαφαίνεται μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών, όχι λόγω έλλειψης σκευασμάτων, αλλά λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων. Κοινώς η δεξαμενή όσων θέλουν να εμβολιαστούν σταδιακά εξαντλείται και μένουν όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, φουντώνοντας τη συζήτηση για το αν ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός, ειδικά για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και εργαζομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα