Οι κυριότεροι δείκτες της  Wall Street έκλεισαν οριακά ανοδικά, με τη δημοσιοποίηση  του Beige Book να δίνει το στίγμα πως  η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τα προβλήματα στη αλυσίδα εφοδιασμού, τις δυσκολίες στις προσλήψεις και τις πληθωριστικές πιέσεις.  Επιπλέον οι επενδυτές εν αναμονη των βασικών οικονομικών στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα  ζύγισαν την ανησυχία για τον πληθωρισμό αλλά και τη νέα άνοδο στις λεγόμενες «memes» μετοχές.

Ο S&P έκλεισε με άνοδο της τάξης 0,14% στις 4.208,12  μονάδες, καθώς ενισχύθηκε από τις μετοχές του ενεργειακού τομέα, καθώς ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου. Στον αντίποδα ο τομέας αγαθών υποχώρησε , ενώ η πτώση  της Tesla Inc. καταγράφηκε  στο S&P 500 και στο Nasdaq Composite.

Οι επενδυτές αναμένουν την  εβδομαδιαία έκθεση για την ανεργία και τα στοιχεία μισθοδοσίας του Μάιου που θα δημοσιευθούν την Πέμπτη, καθώς και την μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για να αναζητήσουν σημάδια για την οικονομική ανάπτυξη και την πορεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 25,07 μονάδες στις 34,600 , σημειώνοντας άνοδο της τάξης 0,07%. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,14% και έκλεισε στις 13,756 μονάδες ( +19,85 μονάδες).

Ο S&P έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 12% από την αρχή της χρονιάς, καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Η ανησυχία για τον πληθωρισμό έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις αγορές τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Πρόεδρος της Philadelphia Fed Bank, Patrick Harker δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομίας συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία, όπως και η αγορά εργασίας και ίσως είναι πλέον ώρα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη FED να βρουν τον καλύτερο τρόπο να επιβραδύνουν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]