Συνεχίζεται και τον μήνα Μάιο η ανοδική πορεία όσον αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγή τους εν μέσω της ισχυρής ζήτησης που έχει πυροδοτήσει η ραγδαία ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 978.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, σύμφωνα με την έκθεση της Automatic Data Processing που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Η αύξηση αυτή ήταν πολύ υψηλότερη από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση 680.000 θέσεων εργασίας.

Είναι η μεγαλύτερη αύξηση στις θέσεις εργασίας από τον περασμένο Ιούνιο, όταν η αμερικανική οικονομία άρχισε να ξανανοίγει μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Να σημειωθεί πάντως ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Απρίλιο έδειξαν 654.000 νέες θέσεις εργασίας, περίπου 90.000 λιγότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 742.000.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν συνολική αύξηση 671.000 νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Η μέτρηση θα περιλαμβάνει επίσης και κυβερνητικούς υπαλλήλους.

Από τα δεδομένα του Μαΐου της ΑDP, προκύπτει ότι ο τομέας των υπηρεσιών συνεισέφερε περίπου 850.000 θέσεις εργασίας, ο τομέας παραγωγής αγαθών πρόσθεσε 128.000 και ο κατασκευαστικός κλάδος άλλους 52.000 εργαζόμενους.

Επίσης οι προσλήψεις κινήθηκαν ανοδικά σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Οι μεγάλες εταιρείες πρόσθεσαν 308.000 νέους υπαλλήλους, οι μεσαίες επιχειρήσεις κάλυψαν 338.000 θέσεις εργασίας και οι μικρές επιχειρήσεις προσέλαβαν 333.000 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή