Ένα μεγάλο και πρωτοποριακό σχέδιο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας θέτει σε εφαρμογή ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης που υλοποιεί για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του Σ.Π.Α.Υ., των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό που έχει ως κύριο στόχο να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού.
Πρώτη δράση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος είναι ο καθαρισμός 365 επιλεγμένων σημείων του Υμηττού, η απελευθέρωση της φύσης από τα πλαστικά και η ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά το βουνό.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε αναφορικά:
«Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον δέχεται συνεχείς πιέσεις, είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά για έναν Υμηττό ακόμα πιο καθαρό και πιο ελεύθερο από τα σκουπίδια και τα πλαστικά που τον επιβαρύνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να τον προστατεύσουμε και για τις επόμενες γενιές. Σε αυτή τη μεγάλη δράση του Σ.Π.Α.Υ. σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στη φύση, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του βουνού που τόσο αγαπάμε.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.