Η πανδημία του κορωνοϊού, έδωσε μεταξύ άλλων μία δυνατή ώθηση στο ενδιαφέρον των παγκόσμιων ταξιδιωτών για βιώσιμα ταξίδια.

Πολλοί ταξιδιώτες ενδιαφέρονται πια για την υγεία και την ασφάλεια στις αποδράσεις.

Αναλυτικά, στην τελευταία έρευνα της Booking.com, διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Το 83% των παγκόσμιων ταξιδιωτών πιστεύει ότι τα βιώσιμα ταξίδια είναι ζωτικής σημασίας, με το 61% να δηλώνει ότι η πανδημία τους έκανε να θέλουν να ταξιδέψουν πιο βιώσιμα στο μέλλον.

-Σχεδόν οι μισοί (49%) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το 2021, δεν υπάρχουν αρκετές βιώσιμες επιλογές ταξιδιού, με το 53% να παραδέχεται ότι ενοχλείται εάν κάποιο κατάλυμα τους εμποδίζει να συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα, εάν, για παράδειγμα, δεν παρέχει εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

-Ενώ 3 στους 4 παρόχους καταλύματος δηλώνουν ότι έχουν εφαρμόσει τουλάχιστον κάποιο είδος πρακτικής βιωσιμότητας στο ξενοδοχέιο ή το κατάλυμά τους, μόνο το ένα τρίτο επικοινωνεί ενεργά τις προσπάθειές του στους πιθανούς επισκέπτες.

Για να συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής πιο βιώσιμων επιλογών διαμονής, η Booking.com παρουσιάζει πλέον πιστοποιήσεις και λεπτομέρειες αειφορίας τρίτων για μια σειρά από 30 και πλέον πρακτικές που έχουν επιπτώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η νέα έρευνα περιέχει πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από 29.000 ταξιδιώτες σε 30 χώρες και υποδηλώνει ότι η πανδημία ήταν το σημείο εκκίνησης της δέσμευσης για βιώσιμο ταξίδι, με το 72% των παγκόσμιων ταξιδιωτών να πιστεύουν οι άνθρωποι πρέπει να δράσουν τώρα για να σώσουν τον πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι καθημερινές βιώσιμες δεσμεύσεις των ταξιδιωτών συνάδουν με τις προθέσεις τους για μελλοντικά ταξίδια. Ειδικότερα, το 84% να θέλει να μειώσει τα γενικά απόβλητα, το 83% την κατανάλωση ενέργειας (π.χ. απενεργοποιώντας τον κλιματισμό και τα φώτα όταν δεν βρίσκονται σε δωμάτιο) και το 79% θέλει να χρησιμοποιήσει πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς, όπως περπάτημα, ποδηλασία ή δημόσιες συγκοινωνίες με ταξί ή ενοικίαση αυτοκινήτων.

Ο σεβασμός, όπως αναφέρει το tornonews, για την τοπική κοινότητα είναι επίσης ψηλά στη λίστα, καθώς σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) θέλουν να έχουν αυθεντικές εμπειρίες που να είναι αντιπροσωπευτικές του τοπικού πολιτισμού όταν ταξιδεύουν, το 84% πιστεύει ότι η αύξηση της πολιτιστικής κατανόησης και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ζωτικής σημασίας και 76% θέλει να διασφαλίσει ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της βιομηχανίας κατανέμεται εξίσου σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Τέλος, το 69% θα φτάσει μέχρι και στο σημείο να αποφύγει δημοφιλείς προορισμούς και αξιοθέατα για να διασφαλίσει ότι δεν συμβάλλει στον υπερτουρισμό αλλά και για να βοηθήσει προορισμούς και κοινότητες λιγότερο επισκέψιμες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες