Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συρρέουν στο κοντινό Λούβρο, ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο πανάκριβα προϊόντα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ανοίγει τις μεγαλόπρεπες πόρτες του στο Παρίσι.

Μετά από 16 χρόνια, η καρδιά αγορών της LVMH που απευθύνεται σε «εξαιρετικά πλούσιους» θα είναι σύντομα έτοιμη. Το «La Samaritaine» θα φιλοξενήσει αντικείμενα από «περισσότερες από 600 μάρκες» στο πλαίσιο συνεργασίας με τον αφορολόγητο λιανοπωλητή DFS, καθώς και ένα σπα Christian Dior, πολυτελή διαμερίσματα και εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με τιμές άνω των 1.270 δολαρίων την νύχτα , σύμφωνα με το The Fashion Law και το Bloomberg.

Αυτό συμβαίνει μετά από μια ταραχώδη γραμμή υποθέσεων που εκτείνεται σχεδόν δύο δεκαετίες, με την πανδημία να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, Bernard Arnault, απέκτησε το ιστορικό «La Samaritaine» το 2001, αλλά το συγκρότημα αναγκάστηκε να κλείσει το 2005 λόγω της μη τήρησης των κωδικών ασφαλείας των κτιρίων που σχετίζονται με το χάλυβα και το γυαλί του κύριου φυλακίου του. «Εκατοντάδες εργαζόμενοι» συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες λόγω ανησυχιών ότι η LVMH «θα έκλεινε το κατάστημα για πάντα».

Καθώς το κτίριο αδρανοποιήθηκε, η LVMH είχε σκοπό να προσελκύσει «αρκετά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως» όταν άνοιξε. Αυτό το όραμα πιθανότατα θα χρειαστεί προσαρμογή, καθώς το Bloomberg αναφέρει ότι ο όμιλος θέλει να προσελκύσει διεθνείς τουρίστες.

Το ανακαινισμένο συγκρότημα θα αποτίσει φόρο τιμής στον αρχικό σχεδιασμό αρ νουβό του κτηρίου, χωρίς κινδύνους για την ασφάλεια. Θα διαθέτει γυάλινα πλακάκια, αλλά με ένα στρώμα σκυροδέματος, για την αποφυγή θραύσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή