Η νέα κινεζική πολιτική που επιτρέπει σε ζευγάρια να αποκτούν έως τρία παιδιά θα μπορούσε να στηρίξει τη γονιμότητα αλλά είναι απίθανο να αλλάξει δραματικά το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα, όπως ανέφερε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s Investors Service.

Η Κίνα ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου ότι τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να έχουν έως τρία παιδιά σε μια σημαντική μεταστροφή από το όριο των δύο τέκνων μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων που κατέδειξαν δραματική μείωση στις γεννήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Ο οίκος Moody’s ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση αποτυπώνει τον κίνδυνο γήρανσης στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας.

«Αν και η νέα πολιτική της Κίνας που επιτρέπει σε ζευγάρια να αποκτούν έως τρία παιδιά θα μπορούσε να στηρίξει τη γονιμότητα, είναι απίθανο να μεταβάλει δραματικά το εθνικό ποσοστό γεννήσεων, που σημαίνει ότι η γήρανση θα παραμείνει ένας πιστωτικά αρνητικός περιορισμός», ανέφερε ο Moody’s. Οι μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με τις γεννήσεις και τη γονιμότητα και είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα κατέγραψαν πτώση νωρίς σήμερα το πρωί, ύστερα από την ανακοίνωση του Moody’s.

Η απόφαση να επιτραπεί σε οικογένειες να έχουν έως τρία παιδιά αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα στην Κίνα, με πολίτες να εκφράζουν αμφιβολίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εάν το μέτρο αυτό θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά και να ζητούν λεπτομέρειες για το ποια από τα «υποστηρικτικά μέτρα» που εξαγγέλθηκαν θα είναι διαθέσιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή