Καθυστερήσεις στις εισαγωγές ειδών που ζητούν για τις διακοπές τους εντός συνόρων οι Βρετανοί αντιμετώπισε το 60% των Βρετανών προμηθευτών τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την πλατόφρμα εκτελωνισμού KlearNow.

Το εξαήμερο μπλοκάρισμα του Σουέζ ήταν μόνο η αρχή, με τα προϊόντα να φτάνουν εβδομάδες αργότερα στον προορισμό τους. Πέρα από αυτό, όμως, και άλλοι παράγοντες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στις καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της συγκεκριμένης πλατφόρμας, Σαμ Τιάγκι, είναι ένας συνδυασμός παραμέτρων όπως οι περιορισμοί  λόγω Covid-19, η συσσώρευση από το μπλοκάρισμα στο Σουέζ, η αυξανόμενη ζήτηση για εμπορευματοκιβώτια, η αναστάτωση που προκλήθηκε στις μεταφορές λόγω της υγειονομικής κρίσης στην Ινδία και η μείωση υλικών συσκευασίας.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι βρετανικές επιχειρήσεις ήδη να «παλεύουν» να ανταποκριθούν στην καλοκαιρινή ζήτηση. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι με τον ανταγωνισμό για εμπορευματοκιβώτια πολύ αυξημένο, κάποιες μικρότερες επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από την δυνατότητα να προμηθευτούν τα είδη που χρειάζονταν.

Με περισσότερες οικογένειες Βρετανών φέτος να προσανατολίζονται σε καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα τους, λόγω των αυστηρών μέτρων που θέτει η κυβέρνηση για τα διεθνή ταξίδια, όπως μεταδίδει το BBC, είδη όπως αυτά που έχουν να κάνουν με εξοπλισμό κάμπινγκ έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση.

Υπάρχουν είδη στα οποία οι επιχειρηματίες βλέπουν καθυστερήσεις μέχρι και τέσσερις μήνες, όπως σε ξύλινα παιχνίδια από την Άπω Ανατολή, χειροποίητα καλάθια και γενικά εξοπλισμός από ξύλο.

Εκτός, όμως, από τα προϊόντα που προορίζονται για το λιανεμπόριο, μεγάλη ζήτηση υπάρχει για εξοπλισμό εξωτερικού χώρου και από τα ξενοδοχεία, όπως αναφέρει η ειδικός σε θέματα λιανεμπορίου Κέιτ Χάρντκασλ, τα οποία σιγά-σιγά ανακάμπτουν μετά από το lockdown και με νέο προσανατολισμό σε σχέση με την προ Covid εποχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και εξοπλισμός spa τοποθετείται πλέον σε ανοιχτούς χώρους με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση μεταξύ των χρηστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως