Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις έγραψε η Μαρία Σάκκαρη.

Η 25χρονη τενίστρια ισοπέδωσε με 6-1, 6-3 την Σοφία Κενίν, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Μια σπουδαία εμφάνιση από την Ελληνίδα, που χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της Αμερικανίδας, η οποία πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικά Γκραντ Σλαμ, με την Μαρία να έχει πλέον μπροστά της μια τεράστια πρόκληση. Να βρεθεί στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός!

Η συμπατριώτισσά μας κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 winners και 15 αβίαστα λάθη, ενώ η Σοφία Κενίν, που αναγκάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να βρίσκεται σε θέση άμυνας, είχε 31 αβίαστα λάθη και μόλις 14 winners. Η Μαρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή τις… άγριες διαθέσεις της. Η 25χρονη προηγήθηκε με 4-0 και λίγο αργότερα έφτασε στο 6-1, κατακτώντας με επιβλητικό τρόπο το πρώτο σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στα χτυπήματά της, η Μαρία ξεκίνησε ιδανικά και το δεύτερο σετ, φτάνοντας γρήγορα στο 5-1. Η Σοφία Κενίν πάλεψε και κατάφερε να μειώσει σε 5-3, αλλά η Σάκκαρη με νέο μπρέικ έφτασε στο 6-3 και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη.

Την κορυφαία της καριέρας της, με τη συμπατριώτισσά μας να περιμένει πλέον να μάθει την αντίπαλό της στα προημιτελικά, που θα προκύψει από το παιχνίδι της Ιγκα Σβίατεκ με την Μάρτα Κόστιουκ. Η Ιγκα είναι η κάτοχος του Ρολάν Γκαρός και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα