Σε νέα τιμολογιακή πολιτική οδηγείται η ΔΕΗ μετά την υπόδειξη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να καταργήσει τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής CO2 και να την αντικαταστήσει με τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας (ρήτρα Οριακής Τιμής Συστήματος).

Η δημόσια εταιρία είχε μετακυλίσει στους λογαριασμούς του Μαίου το κόστος που είχε επωμιστεί από την άνοδο των δικαιωμάτων των ρύπων, ωστόσο η ΡΑΕ έκανε παρέμβαση, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη Ρήτρα CO2 δεν συνάδει με τους κανονισμούς και θα έπρεπε να υιοθετήσει τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας.

Όπως γίνεται γνωστό μέσα από τους τιμοκαταλόγους που έχει αναρτήσει η επιχείρηση στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα στις 4 Αυγούστου καταργείται η έξτρα χρέωση για το CO2 και υιοθετεί από τις 5 Αυγούστου την υπόδειξη της Αρχής για την εφαρμογή της νέας ρήτρας. Ωστόσο, η ΔΕΗ προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις στα οικιακά τιμολόγια, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να οδηγούσαν σε απώλεια πελατολογίου αλλάζει την τιμολογιακή της πολιτική.

‘Ετσι, από τις 5 Αυγούστου παρέχει Έκπτωση Ενέργειας 30% στις ανταγωνιστικές χρεώσεις των νοικοκυριών κι επιπλέον 5% Έκπτωση Συνέπειας. Με αυτήν την εμπορική πολιτική περιορίζει την επιβάρυνση των λογαριασμών των οικιακών καταναλωτών.

Η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας όχι μόνο για το οικιακό τιμολόγιο Γ1 και Γ1Ν (δικαιούχοι του ΚΟΤ) αλλά και για τα επαγγελματικά τιμολόγια Γ21, Γ22, Γ23, Ε21, Ε22, Ε23, στο τιμολόγιο Φωτισμού Οδών & Πλατειών ( ΦΟΠ) καθώς και στο Αγροτικό Τιμολόγιο Χαμηλής Τάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια