Το παλλάδιο λάμπει περισσότερο από τον χρυσό. Η τιμή του παλλαδίου εκτινάχθηκε στα επίπεδα-ρεκόρ των 3.018 δολαρίων η ουγγιά τον Μάϊο, και πήρε τον τίτλο του πιο ακριβού πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο, ενώ η διαφορά του με τον χρυσό προβλέπεται να μεγαλώσει καθώς η ισχυρή ζήτηση ωθεί τις τιμές ψηλότερα.

Η τιμή του παλλαδίου, σταθεροποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όμως παραμένει περισσότερα από 900 δολάρια πιο ακριβό από τον χρυσό. Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο πολύτιμων μετάλλων εκτινάχθηκε στα ψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη τονώνει την κατανάλωση.

Η παγκόσμια αγορά παλλαδίου αναμένεται να παραμείνει σε έλλειμμα λόγω της ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας, του αυστηρότερου ελέγχου για την μόλυνση του περιβάλλοντος και της απρόσμενης στενότητας στην προσφορά λόγω προβλημάτων στην παραγωγή στα ορυχεία της Αρκτικής. Η τιμή του παλλαδίου βρίσκεται 15% ψηλότερα φέτος την ώρα που η τιμή του χρυσού παραμένει στάσιμη.

Οι εκτιμήσεις για τον χρυσό είναι δυσοίωνες, με την αγορά να προβλέπει πτώση της τιμής στα 1.700 δολάρια η ουγγιά στο τέλος του έτους, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και της αύξησης των πραγματικών αποδόσεων, όπως δήλωσε η Ζορζέτ Μπέλε, αναλύτρια στην ABN Amro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές