Το παλλάδιο λάμπει περισσότερο από τον χρυσό. Η τιμή του παλλαδίου εκτινάχθηκε στα επίπεδα-ρεκόρ των 3.018 δολαρίων η ουγγιά τον Μάϊο, και πήρε τον τίτλο του πιο ακριβού πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο, ενώ η διαφορά του με τον χρυσό προβλέπεται να μεγαλώσει καθώς η ισχυρή ζήτηση ωθεί τις τιμές ψηλότερα.

Η τιμή του παλλαδίου, σταθεροποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όμως παραμένει περισσότερα από 900 δολάρια πιο ακριβό από τον χρυσό. Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο πολύτιμων μετάλλων εκτινάχθηκε στα ψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη τονώνει την κατανάλωση.

Η παγκόσμια αγορά παλλαδίου αναμένεται να παραμείνει σε έλλειμμα λόγω της ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας, του αυστηρότερου ελέγχου για την μόλυνση του περιβάλλοντος και της απρόσμενης στενότητας στην προσφορά λόγω προβλημάτων στην παραγωγή στα ορυχεία της Αρκτικής. Η τιμή του παλλαδίου βρίσκεται 15% ψηλότερα φέτος την ώρα που η τιμή του χρυσού παραμένει στάσιμη.

Οι εκτιμήσεις για τον χρυσό είναι δυσοίωνες, με την αγορά να προβλέπει πτώση της τιμής στα 1.700 δολάρια η ουγγιά στο τέλος του έτους, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και της αύξησης των πραγματικών αποδόσεων, όπως δήλωσε η Ζορζέτ Μπέλε, αναλύτρια στην ABN Amro.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Αγορές |

Απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές την τελευταία μέρα της εβδομάδας, καθώς οι αγορές παρακολουθούν την πτώση τιμών στις αγορές εμπορευμάτων, ενώ προσπαθούν να αφομοιώσουν τα πρόσφατα αρνητικά νέα που τους επιφύλαξε η FED.

Ράλι πληθωρισμού λόγω ακριβότερου πετρελαίου – Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης
Αγορές |

Το πετρέλαιο βάζει φωτιά στον πληθωρισμό - Στο +40% από τις αρχές του έτους

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας οι τιμές του μαύρου χρυσού - Σημαντική άνοδος στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης - Φόβοι για επικείμενη αύξηση και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης