Προς νέα αύξηση οδεύει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός, έχοντας καταφέρει να ανακάμψει από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα στον απόηχο των δηλώσεων της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν για τον πληθωρισμό και τα αυξημένα επιτόκια.

Οι δηλώσεις Γέλεν, η οποία επεσήμανε πως τα πακέτα στήριξης της κυβέρνησης θα πυροδοτήσουν αύξηση των τιμών και αναπόφευκτα άνοδο των επιτοκίων, είχε προκαλέσει άμεση… βουτιά στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, όμως τα ευρύτερα οικονομικά δεδομένα και η υποχώρηση του δολαρίου εκτιμάται πως θα διατηρήσει το χρυσό σε υψηλά επίπεδα.

«Ο χρυσός παίρνει μια… μικρή ανάσα πριν τολμήσει να κάνει το επόμενο άλμα προς το όριο των 1.900 δολαρίων» σχολίασε σε σημείωμα του, ο Κάρστεν Φριτς της Commerzbank, επισημαίνοντας πως το περιβάλλον ευνοεί τις ανοδικές τάσεις του πολύτιμου μετάλλου.

Πραγματικά, ήδη μέσα στη μέρα, ο χρυσός ανέκαμψε κερδίζοντας 0,2% στα 1.894 δολάρια την ουγγιά και ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε «πιάσει» τα 1.916 δολάρια, που ήταν το υψηλότερο σημείο του από τις αρχές του έτους. Την ίδια ώρα κέρδη σημείωνε το ασήμι και η πλατίνα, ενώ έχανε έδαφος το παλλάδιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές