Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, και ελλείψει άλλων σημαντικών καταλυτών για την διαμόρφωση του επενδυτικού κλίματος η Wall Street κινήθηκε για μία ακόμα συνεδρίαση σε στενό εύρος διακύμανσης.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, το παιχνίδι παίχτηκε και σε αυτή την συνεδρίαση κυρίως από επενδυτικές λιανικής, με τους θεσμικούς να τηρούν στάση αναμονής.

Την ίδια ώρα σημαντικά κέρδη εξακολουθούν να καταγράφουν οι λεγόμενες meme μετοχές. Οι μετοχές δηλαδή που γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν το ενδιαφέρον ερασιτεχνών και μικρών κυρίως επενδυτών.

Η Wall Street δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη και έκλεισε στο κόκκινο. Ο δείκτης S&P έκλεισε στις 4.219, 55 μονάδες με πτώση 0,18%, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,44% στις 34.447,14 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 13.911.75 μονάδες με απώλειες 0,09%

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάιο, αναμένεται να αυξήθηκε σημαντικά στο 4,7% σε ετήσια βάση, πάνω από το ήδη υψηλό του 4,2% που είχε καταγράψει ο δείκτης τον Απρίλιο. Εξέλιξη που θα αναζωπυρώσει την ανησυχία για την αντίδραση της Fed και την πιθανή επίσπευση του tapering.

Παράλληλα, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη έδειξαν πως οι κενές θέσεις εργασίας εκτοξεύτηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 9,3 εκατ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
«Θα έρθουν ζημιές στο μέγεθος κρατών», προειδοποιεί ο Μάικλ Μπέρι
Kρυπτονομίσματα |

Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «Μητέρα όλων των Κραχ»

Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε κατά των ενυπόθηκων δανείων και κέρδισε τεράστια ποσά από την κρίση του 2008, προειδοποιεί τώρα για τον κίνδυνο ζημιών «στο μέγεθος κρατών» σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση τιμών στα κρυπτονομίσματα και τις meme μετοχές