Επεκτείνεται από τον e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική υπηρεσία «Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών» και στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους (τ. ΟΑΕΕ και τ. ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι συμμετέχουν σε Νομικά Πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ) με την ιδιότητα του εταίρου ή διαχειριστή ή μέλους ΔΣ και επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα διακοπής της ασφάλισής τους στον φορέα.

Συγκεκριμένα, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνεται, μέσω διαλειτουργικότητας, από την ΑΑΔΕ για την παύση των ασφαλιστέων δραστηριοτήτων και αυτοματοποιημένα διακόπτονται η ασφάλιση και η εισφοροδότηση, στην εφαρμογή «Έσοδα – Ασφάλιση Μη Μισθωτών».

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία o χρήστης εισέρχεται με δύο τρόπους: Πρώτον: μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών (e-ΕΦΚΑ). Δεύτερον: είτε μέσω του  διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ: www.efka.gov.gr  και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες/Αυτοαπασχολούμενους->«Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Τα οφέλη ενός χαμηλότερου ορίου εταιρικής φορολόγησης
Tax |

Τι σημαίνει για τα φορολογικά έσοδα η καθιέρωση κατώτατου εταιρικού φόρου

Ερευνα του ΔΝΤ εξετάζει πόσο διαφορετικοί τύποι εγχώριων κατώτατων φορολογικών καθεστώτων μπορούν να βοηθήσουν χώρες να διατηρήσουν την εταιρική φορολογική βάση τους και να κινητοποιήσουν τζίρο.