Η Lyst κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση σχετικά με την άνοδο της gender-fluid μόδας, σηματοδοτώντας επίσημα την αυξημένη αποδοχή σε σιλουέτες χωρίς φύλο και unisex.

View this post on Instagram

A post shared by Prince (@prince)

Η παγκόσμια πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών αναφέρει ότι οι αναζητήσεις για λέξεις-κλειδιά ουδέτερου φύλου και συναφείς αναζητήσεις με το φύλο έχουν αυξηθεί 33 τοις εκατό από τις αρχές του 2021. Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα για ετικέτες και ρούχα χωρίς φύλο, συμπεριλαμβανομένων των Wales Bonner, Eckhaus Latta και Hood By Air, έχουν αυξηθεί από τον Ιανουάριο.

Ο ιστότοπος αποκαλύπτει επίσης ότι οι διασημότητες ανεβάζουν κατακόρυφα τη ζήτηση μόδας με ρευστό φύλο.

View this post on Instagram

A post shared by @harrystyles

Αφού ο Χάρι Στάιλς παρακολούθησε τα φετινά Grammys φορώντας φτερά boa, οι σελίδες με παρόμοια προϊόντα σημείωσαν αύξηση 1500 τοις εκατό τις 48 ώρες μετά την εμφάνιση του. Η συναυλία του Kid Cudi στο Saturday Night Live αύξησε τις αναζητήσεις για floral φορέματα κατά 21 τοις εκατό και η εμφάνιση του του Dan Levy στην σειρά Schitt’s Creek με μια φούστα Thom Browne προκάλεσε το ενδιαφέρον για τις «επίσημες φούστες» να αυξηθούν κατά 26%.

View this post on Instagram

A post shared by Willis (@kidcudi)

Για να συμπληρώσει τη νέα έκθεσή της, η Lyst μίλησε με LGBTQ + influencers σχετικά με τη σημασία της μόδας στην αυτο-έκφραση. «Την πρώτη φορά που φόρεσα ένα φόρεμα δημόσια, το σώμα μου ήταν γεμάτο με μια αίσθηση περιπέτειας, ενθουσιασμού, φόβου και χαράς», δήλωσε ο Brendan Dunlap, ένας vlogger και TikToker. «Όταν επιτέλους έδωσα στον εαυτό μου άδεια να εκφράσω τη θηλυκότητά μου τόσο τολμηρά ένιωσα σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα, αφού υπήρχε ασφυξία μέσα στα όρια των φύλων. Το να δίνω προτεραιότητα στις δικές μου επιθυμίες πάνω από τις προσδοκίες των άλλων συνεχίζει να είναι μια πράξη καθημερινής αντίστασης, ένα βήμα προς την ευχαρίστηση και την ελευθερία, μακριά από τη σύμβαση και τη συμμόρφωση », εξήγησε.

Ο κόσμος αισθάνεται πιο άνετα. Διεκδικεί και κάνει βήματα προς την ελευθερία του. Η μόδα δείχνει τον δρόμο και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, η εποχή (ευτυχώς) αλλάζει και για κάθε μια  Λατινοπούλου, ένας Χάρι Στάιλς φοράει ένα μποά και λάμπει, ένας Ντέιβιντ Μπόουι βάζει γαλάζιο eyeliner στα μάτια του και ένας Μπίλι Πόρτερ ανεβαίνει στα υπέροχα τακούνια του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus