Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021, το Μουσείο Prado έχει εγκαταστήσει περίπου είκοσι ακριβή αντίγραφα των συλλογών του στους δρόμους της Μαδρίτης, σε απρόσμενα, κοντά και εκπληκτικά μέρη, με σκοπό να αλλάξει την καθημερινή ζωή των πολιτών και να ενθαρρύνει την επίσκεψή σας σε μουσεία.

Η πρωτοβουλία έχει ως τίτλο «A la Vuelta de la Esquina» (Στρίβοντας στη γωνία) και εκφράζει επίσης τη φιλοδοξία για την ταχεία επιστροφή της κανονικότητας και την επιθυμία να επιστρέψουμε στην πρo-COVID ζωή που μας περιμένει, αλλά και να «αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών» εκθέτοντας έργα σε «απρόσμενα, κοντινά και ανέλπιστα μέρη»

Μαδριλένιοι και τουρίστες που έκοβαν βόλτες στους δρόμους της Ισπανικής πρωτεύουσας ανακάλυψαν κρυμμένα τα διαμάντια σε όλη την πόλη.

Πρόκειται ακριβή αντίγραφα έργων τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Prado – μεταξύ αυτών έργα των Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Φρα Αντζέλικο και άλλων – τοποθετήθηκαν πίσω από φυλλωσιές δέντρων, σε σημεία ελέγχου επιβατών στο αεροδρόμιο, σε όψεις κτηρίων και σε σιδερένια κιγκλιδώματα.

Η τελευταία αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν να φέρουν την τέχνη εκτός του μουσείου, διασπείροντας έργα των συλλογών του· είχαν προηγηθεί, στο παρελθόν, οι πρωτοβουλίες «Το Πράδο στους Δρόμους» και «Σήμερα είναι Πράδο».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Φώτης Σιώτας και Νεφέλη Φασούλη στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ
Plus |

Φώτης Σιώτας και Νεφέλη Φασούλη στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Δύο καλλιτέχνες με κοινή ματιά πάνω στο παρελθόν του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και κοινή δημιουργική ανησυχία για το μέλλον του, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της σειράς Parklife του ΚΠΙΣΝ

Κορωνοϊός – Στέλεχος Δέλτα: Θωράκιση με εμβολιασμό συστήνουν οι ειδικοί
Plus |

Θωράκιση με εμβολιασμό έναντι του στελέχους Δέλτα συστήνουν οι ειδικοί

Σε μελέτη που διενεργήθηκε, παρατηρήθηκε ότι μία δόση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer δίνει ασφάλεια της τάξης του 33% έναντι στο νέο ινδικό στέλεχος, ενώ μετά από δύο δόσεις η προστασία φτάνει το 88%

Τσακίρης: Θα «πέσουν» πάνω από 140 δισ. στην οικονομία την επόμενη 5ετία
Οικονομία |

Τσακίρης στον ΟΤ: Ιούλιο υπογράφουμε το νέο ΕΣΠΑ, Σεπτέμβριο τα πρώτα κονδύλια

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφεε ότι το 1/3 των πόρων του νέου ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί στις Περιφέρειες. «Παράθυρο» για νέα ενίσχυση στο λιανεμπόριο, εάν υπάρξει το «πράσινο φως» από την Κομισιόν