Τα γραφεία της Περιφέρειας  Αττικής επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της American Airlines, JimCarter, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τρόποι συνεργασίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την τουριστική επανεκκίνηση της Αττικής και στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τηςη.

Ο κ. Carter δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ομορφιές της Αττικής και επισήμανε πως διαθέτει πολλά και αξιόλογα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τουριστικό τομέα. Στη συζήτηση διαμήνυσε στον Περιφερειάρχη πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι αλλά και το επόμενο και πρόσθεσε πως η American Airlines έχει ένα στοχευμένο πλάνο πτήσεων απευθείας για την χώρα μας, το οποίο, όπως ανέφερε, επιθυμεί να το ενισχύσει.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αφού υπογράμμισε τη σημασία συνεργειών και συνεργασιών με εμβληματικές αεροπορικές εταιρείες όπως είναι η AmericanAirlines, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε τα εξής:

«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο είναι η τουριστική επανεκκίνηση της Αττικής και η ενίσχυση του brandname της ως ένας ασφαλής και ελκυστικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε Αμερικανούς τουρίστες όπως και τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο, προκειμένου να απολαύσουν τις ομορφιές της Αττικής μας. Επενδύουμε στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας μας όπως είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, το κλίμα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού που είναι τα διαμάντια της Αττικής μας και στο πλαίσιο των Ελληνοαμερικανικών δεσμών φιλίας, που είναι αυτή την περίοδο, πιο ισχυροί από ποτέ, θα επιδιώξουμε συνέργειες με ταξιδιωτικούς φορείς της Αμερικής, προς αυτή την κατεύθυνση».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη:  Η κυβέρνηση θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί των άρθρων
Επικαιρότητα |

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Η κυβέρνηση θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί των άρθρων

Η ψήφισή του αναμένεται να εξελιχθεί και σε μια κορυφαία μάχη πολιτικών εντυπώσεων όπου θα συγκρουστούν τα αφηγήματα τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης