Το δρόμο να διανέμονται τα self test και από σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, παντοπωλεία, φούρνους κ.λπ. ανοίγει η ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού τα οποία θα ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνί-ου 2021 και ώρα 6:00.

Παρότι η διαπραγμάτευση με τους φαρμακοποιούς συνεχίζεται ώστε να μην σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία μετά τις 19 Ιουνίου, το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη προετοιμαστεί για την «επόμενη μέρα», που θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, νέα κανάλια διανομής, με κυριότερο τα σούπερ μάρκετ, αλλά όχι μόνο.

Εξάλλου, πριν λίγες ημέρες και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει ότι προσδιορίστηκαν ως ενδεχόμενα κανάλια δωρεάν διάθεσης των self test τα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, είχε υπογραμμίσει πως τα self test θα διανέμονται και από άλλα κανάλια, πέραν των φαρμακείων. «Το υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύει πως η διανομή μπορεί να γίνεται από τα σούπερ μάρκετ», είχε ξεκαθαρίσει ο αρμόδιος υπουργός.

Πάντως, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ δεν θα προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.

Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Δείτε την ΚΥΑ εδώ

Πως θα γίνεται η διάθεση των self test

Από την πλευρά τους τα σούπερ μάρκετ, έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και όπως αναφέρει στέλεχος μεγάλης αλυσίδας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» αναμένουν να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες. Το πιθανότερο είναι τα self test να διανέμονται από τον χώρο του κεντρικού ταμείου των καταστημάτων.

Εκεί θα γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου μέσω του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Ποιος θα αναλάβει την τροφοδοσία

Η τροφοδοσία – σύμφωνα πάντα με την πρόταση που παρουσιάστηκε στους λιανέμπορους – εξετάζεται να γίνει από τον Στρατό, ο οποίος θα αναλάβει να εναποθέτει σε κεντρικό σημείο τις προμήθειες.

Από εκεί η κάθε αλυσίδα θα παραλαμβάνει τις ποσότητες που της αναλογούν και θα τις μοιράζει στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις