Στο πλαίσιο της συνόδου G7 στην βρετανική Κορνουάλη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την πρώτη συνάντησή του με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, δεν παρουσιάστηκε με άδεια χέρια. Αντίθετα του προσέφερε ένα ξεχωριστό δώρο, ένα χειροποίητο ποδήλατο.

Το ποδήλατο αυτό κατασκευάστηκε από μια μικρή εταιρεία στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και μάλιστα σε χρόνο… ρεκόρ. Κι αυτό γιατί η εντολή για την κατασκευή του δόθηκε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν για να κατασκευαστεί ένα ανάλογο ποδήλατο απαιτείται εργασία μηνών! Μάλιστα στις προδιαγραφές ήταν τα χρώματα να περιλαμβάνουν το κόκκινο, το μπλε και το λευκό, σχηματίζοντας τη βρετανική σημαία.

Το δώρο Μπάιντεν δεν ήταν μια τυχαία επιλογή, καθώς ο Τζόνσον πολύ συχνά αρέσκεται να κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Το δώρο του Τζόνσον στον Μπάιντεν ήταν μια κορνίζα με την εικόνα του Φρεντερικ Ντάγκλας, ενός αμερικανού που ηγήθηκε του αγώνα κατά της δουλείας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Το ποδήλατο που δώρισε ο Μπάιντεν στον Τζόνσον κατασκευάστηκε από την Bilenky Cycle Works, μια μικρή επιχείρηση με τέσσερα άτομα που συνήθως χρειάζονται 18 μήνες για να τελειώσουν ένα ποδήλατό τους.

Ο ιδιοκτήτης Στέφεν Μπιλένκι δέχτηκε την επικοινωνία από τον Λευκό Οίκο στις 23 Μαΐου όπως αποκάλυψαν σχετικά ρεπορτάζ, αλλά κατάφερε να είναι συνεπής στην αποστολή του.

Το εν λόγω δώρο κόστισε συνολικά 1500 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή