Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφερε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο στη σύνοδο κορυφής της G7 σε σχέση με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, επιτρέποντας μια ειλικρινή και συνεργατική συζήτηση για παγκόσμια ζητήματα, χωρίς να σπείρει την αναστάτωση και το χάος, σύμφωνα το Reuters που επικαλείται πηγή με γνώση των συζητήσεων.

«Κάποτε ήταν πλήρες χάος», είπε η πηγή στο πρακτορεία. «Πριν, βρισκόμασταν στα άκρα, όλη την ώρα προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη συνοχή της G7 – και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι ‘αυτό τώρα.»

«Μπορείς να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσεις λέγοντας: « Όχι. Η Ρωσία δεν πρόκειται να επανέλθει στην G7», δήλωσε η πηγή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν ως συνεργάσιμος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου υπό τον Μπάιντεν, δήλωσε ο Εμμανουήλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας νωρίτερα το Σάββατο, δείχνοντας την ανακούφιση που αισθάνονται πολλοί βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ καθώς η αναταραχή της προεδρίας του Τραμπ έχει τελειώσει.

Η παρατήρηση του Μακρόν επαναλήφθηκε και από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που χαιρέτισε τον Μπάιντεν την Πέμπτη κάνοντας λόγο για «μια μεγάλη ανάσα καθαρού αέρα».

Ούτε ο Μακρόν ούτε ο Τζόνσον απέφυγαν έναν σαφή παραλληλισμό μεταξύ του Μπάιντεν και του Τραμπ, ωστόσο και οι δύο επαίνεσαν τον ξεκάθαρα συνεργατικό τόνο του Μπάιντεν. Επίσης αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήρχε ανακούφιση, αφού ο Τραμπ κατά καιρούς σοκάριζε και προκαλούσε σύγχυση σε πολλούς Ευρωπαίους συμμάχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας