Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) των ΗΠΑ έλεγξε περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα στα αεροδρόμια της χώρας την Κυριακή, τον υψηλότερο αριθμό από τότε που η Covid-19 ανακηρύχθηκε πανδημία τον Μάρτιο του 2020.

Η αύξηση αυτή αποτελεί μια καλοδεχούμενη είδηση για τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και άλλες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις που έπαθαν μεγάλη οικονομική καταστροφή από τον κορωνοϊό, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις καραντίνες.

Η TSA πέρασε από screening σχεδόν 2,1 εκατομμύρια άτομα την Κυριακή, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 7 Μαρτίου 2020. Ωστόσο αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να είναι κατά 545.000 λιγότερα άτομα σε σύγκριση με την ίδια ημέρα του 2019, καθώς τα επαγγελματικά και τα διεθνή ταξίδια εξακολουθούν να είναι υπό περιορισμούς. Τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών δήλωσαν ότι η κατάσταση διαρκώς βελτιώνεται, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει η αγορά από τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει ουσιαστικά την ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TSA ο αριθμός των 2 εκατομμυρίων ατόμων της Παρασκευής, αντιστοιχούσε στο 74% του αριθμού που πέρασε από τα σημεία αεροπορικών ελέγχων της σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση των ταξιδιωτών αυξάνει με τη σειρά της την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, όπως επίσης και τις τιμές των ξενοδοχείων αλλά και της ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή