Χαράς… ευαγγέλια για τις αεροπορικές χαμηλού κόστους, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη λειτουργίας της νέας Alitalia, καθώς θα επωφεληθούν του ανοίγματος της ιταλικής αγοράς και της επανέναρξης της τουριστικής κίνησης στη χώρα.

Η Italia Trasporto Aereo (ITA), κοινώς η νέα… έκδοση της χρεοκοπημένης Alitalia επρόκειτο να βρίσκεται ήδη στους αιθέρες, πριν δηλαδή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώμης και Κομισιόν καθυστέρησαν σημαντικά, με αποτέλεσμα η πρεμιέρα της να έχει μετατεθεί το λιγότερο για τον Αύγουστο.

Η καθυστέρηση αυτή αφήνει… ελεύθερο το πεδίο για τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair, η EasyJet και η Wizz, ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες εσωτερικών πτήσεων της χώρας και μέρους των διεθνών.

Δεν είναι τυχαίο πως ήδη η βρετανική Ryanair έχει αυξήσει σημαντικά τα δρομολόγια της σε εσωτερικές πτήσεις στη χώρας, σε πάνω από 100 από τις 60 που πραγματοποιούσε προ της πανδημίας. Συνολικά τα δρομολόγια της από και προς τα ιταλικά αεροδρόμια έχουν αυξηθεί σε 630. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει να έχει κατακτήσει και ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας, πριν την έλευση της ITA.

Σύμφωνα με την AlixPartners, οι εταιρείες χαμηλού κόστους θα ελέγχουν το 67% των εσωτερικών πτήσεων της Ιταλίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, μια σημαντική αύξηση από το προ της πανδημίας 54%, αλλά και τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο του 40%.

Μάλιστα, η Wizz που είχε μηδενική παρουσία στην εγχώρια ιταλική αγορά θα εκτοξευτεί από το 0 στο 10% της πίτας μέσα στο καλοκαίρι.

Πάντως, σημειωτέον πως γενικότερα στην Ευρώπη οι αναλυτές «βλέπουν» μια ταχύτερη ανάκαμψη των αεροπορικών χαμηλού κόστους σε σχέση με τις κραταιές αεροπορικές εταιρείες με τη σταδιακή έξοδο από την πανδημία, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία. Και αυτό θα αποτυπωθεί και στα οικονομικά τους αποτελέσματα με τις low cost εταιρείες να «κλείνουν» ταχύτερα την μαύρη τρύπα της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή