Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, στις διεθνείς αγορές με το Brent να ενισχύεται για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Οι προοπτικές για επιπλέον προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν διαψεύδονται επί του παρόντος, καθώς καθυστερούν οι συνομιλίες της Ουάσιγκτον για συμφωνία με την Τεχεράνη.

Το πετρέλαιο Brent αυξήθηκε κατά 82 σεντς, ή 1,13%, στα 73,68 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 91 σεντ, ή 1,3%, στα 71,79 δολ. το βαρέλι. Αναλυτές εκτιμούν ότι αν η τάση αυτή συνεχιστεί τότε είναι πολύ πιθανόν οι τιμές να αγγίξουν σύντομα τα 80 δολ.

Οι συζητήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, μαζί με άλλα μέρη της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επαναλήφθηκαν το Σάββατο στη Βιέννη και χαρακτηρίστηκαν ως «έντονες» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για την άρση των κυρώσεων στο Ιράν που θα επέτρεπε στο μέλος του ΟΠΕΚ να επαναλάβει τις εξαγωγές αργού.

«Είναι όλο και πιο απίθανο να δούμε τις ΗΠΑ να επανέλθουν στην ιρανική πυρηνική συμφωνία πριν από τις ιρανικές προεδρικές εκλογές αργότερα αυτήν την εβδομάδα», ανέφερε σε σημείωμα η ING Economics.

Άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+  έχουν περιορίσει την παραγωγή τους προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές εν μέσω πανδημίας.

″Θα χρειαστεί πρόσθετη προσφορά από τον ΟΠΕΚ + κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με τη ζήτηση να αναμένεται να συνεχίσει την ανάκαμψή της”, δήλωσε η ING.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές