Με πτώση αντέδρασε η Wall Street στην ανακοίνωση της Fed ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα έρθουν για την αμερικανική οικονομία νωρίτερα από ό,τι προέβλεπαν αρχικά.

Η δήλωση αυτή επέδρασε και στα ομολόγα, με τις αποδόσεις τους δεκαετούς να ενισχύονται σε νέο υψηλό της τελευταίας εβδομάδας.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 34.034,79μ με πτώση 0,77%, ο S&P υποχώρησε κατά 0,54% στις 4.223,76 μονάδες, και ο τεχνολογικός NASDAQ έκλεισε στις 14.039,68 μονάδες με απώλειες 0,24%

Ενδεικτικό της αντίδρασης της αγοράς, είναι ότι στο άκουσμα της απόφασης δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 333 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 118 μονάδες εξανεμίζοντας όλα τα προηγούμενα κέρδη.

Οι ανακοινώσεις της FED δείχνουν ότι η αυξήση των επιτοκίων θα έλθει νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δηλαδή το 2023, όταν όλα τα σημάδια το Μάρτιο οδήγησαν σε εκτίμηση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το 2024. Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,4% φέτος, αρκετά υψηλότερα από το 2,2% που προβλεπόταν τον Μάρτιο, αλλά η επίσημη θέση της FED παραμένει πως οι πληθωριστικές πιέσεις είναι «παροδικές».

«Δεν είναι αυτό που περίμενε η αγορά», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της Aberdeen Standard Investments, James McCann. «Η Fed σηματοδοτεί τώρα ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν νωρίτερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα… Αυτή η αλλαγή έρχεται σε αντιπαράθεση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Fed ότι η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού είναι προσωρινή.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street