Με πτώση αντέδρασε η Wall Street στην ανακοίνωση της Fed ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα έρθουν για την αμερικανική οικονομία νωρίτερα από ό,τι προέβλεπαν αρχικά.

Η δήλωση αυτή επέδρασε και στα ομολόγα, με τις αποδόσεις τους δεκαετούς να ενισχύονται σε νέο υψηλό της τελευταίας εβδομάδας.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 34.034,79μ με πτώση 0,77%, ο S&P υποχώρησε κατά 0,54% στις 4.223,76 μονάδες, και ο τεχνολογικός NASDAQ έκλεισε στις 14.039,68 μονάδες με απώλειες 0,24%

Ενδεικτικό της αντίδρασης της αγοράς, είναι ότι στο άκουσμα της απόφασης δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 333 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 118 μονάδες εξανεμίζοντας όλα τα προηγούμενα κέρδη.

Οι ανακοινώσεις της FED δείχνουν ότι η αυξήση των επιτοκίων θα έλθει νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δηλαδή το 2023, όταν όλα τα σημάδια το Μάρτιο οδήγησαν σε εκτίμηση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το 2024. Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,4% φέτος, αρκετά υψηλότερα από το 2,2% που προβλεπόταν τον Μάρτιο, αλλά η επίσημη θέση της FED παραμένει πως οι πληθωριστικές πιέσεις είναι «παροδικές».

«Δεν είναι αυτό που περίμενε η αγορά», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της Aberdeen Standard Investments, James McCann. «Η Fed σηματοδοτεί τώρα ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν νωρίτερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα… Αυτή η αλλαγή έρχεται σε αντιπαράθεση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Fed ότι η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού είναι προσωρινή.»

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed…
Wall Street |

Wall Street: Περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed…

Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την αποψινή τοποθέτηση της Fed για την πορεία της οικονομίας και τον πιθανό αντίκτυπο της αναζωπύρωσης της πανδημίας

Wall Street: Σταθεροποιητικές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Wall Street |

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Μετά τα ιστορικά υψηλά που "έπιασαν" οι δείκτες την Παρασκευή, το κλίμα σήμερα είναι πιο επιφυλακτικό με τους επενδυτές να περιμένουν το σήμα που θα δώσει η Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας