Την Grant Thorton επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ως ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για τη σύνταξη της έκθεσης αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ, εν όψει της διαδικασίας πώλησης του 49% της εταιρείας, αλλά και για τη σύνταξη του σχεδίου σύμβασης διάσπασης.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ενημερώνει ότι, το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε στις 15.6.2021:

Tον ορισμό της 31.3.2021 ως ημερομηνίας Λογιστικής Κατάστασης Μετασχηματισμού για τη σύνταξη των λογιστικών καταστάσεων απόσχισης – διάσπασης του Κλάδου Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. και της επικείμενης εισφοράς του στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Η απόσχιση του Κλάδου θα πραγματοποιηθεί με απορρόφηση, με συνδυασμένη εφαρμογή των άρθρων 57, 59-73 και 83-87 του ν. 4601/2019 και του Ν.Δ. 1297/1972. Η υπόψη ημερομηνία δύναται να μεταβληθεί με μεταγενέστερη απόφαση του Δ.Σ. αν παραστεί ανάγκη.

Την επιλογή της «Grant Thornton Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Συμβούλων Επιχειρήσεων», ως τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που θα συντάξει την Έκθεση Αποτίμησης για τη διαπίστωση της εύλογης αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα εισφερθούν στον ΔΕΔΔΗΕ, θα εξετάσει το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης και θα συντάξει τη σχετική Έκθεση, σύμφωνα με τα άρθρα 62 και 10 του ν. 4601/2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια