Το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier) «GasLog Wellington» παρέλαβε η  GasLog του Πήτερ Λιβανού. Το πλοίο είναι μεταφορικής ικανότητας 180.000 κυβικών μέτρων τύπου XDF LNG Carrier,  εφοδιασμένο με τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα στο σύστημα πρόωσης.
Πρόκειται για το τρίτο νεότευκτο πλοίο που παραλαμβάνεται από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries από ένα σύνολο τεσσάρων και θα ναυλωθεί στην Cheniere.
Η GasLogελέγχει ένα στόλο από 35 LNG carriers, εκ των οποίων τα 17 (ένα υπό παραγγελία ) είναι ιδιόκτητα και τα 15 τα διαχειρίζεται και ανήκουν στην θυγατρική  GasLog Partners, ενώ τρία έχουν  πουληθεί με sale and lease back και τα διαχειρίζεται  με ναυλοσύμφωνο bareboat.
Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε η  συγχώνευσή της GasLog με την με την Global Energy & Power Infrastructure Team (GEPIF) της BlackRock που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Στη νέα εταιρεία οι κοινές μετοχές της οποίας θα σταματήσουν να διαπραγματεύονται στο αμερικάνικο χρηματιστήριο η Blenheim Holdings, της οικογένειας Λιβανού, καθώς και μια  θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση, θα κατέχουν περίπου το 55% των κοινών μετοχών της GasLog και η GEPIF θα διατηρεί το 45%.
Οι προνομιούχες μετοχές της εταιρείας θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο NYSE. Η συγγενής εταιρεία GasLog Partners, συνεχίζει την αυτόνομη δραστηριότητα της
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία