Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός: μεγάλη όρεξη για ταξίδια, καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν και πολλά χρήματα που «λιμνάζουν» αξόδευτα στις τσέπες των πλουσίων του πλανήτη.

Οι δύο αυτές παράμετροι ανοίγουν την όρεξη για πολυτελή ταξίδια.

Έτσι μετά την εκρηκτική αύξηση για πολυτελή σούπερ γιοτ, που καταγράφηκε ήδη από τον προηγούμενο μήνα από τους FΤ, η πανδημία σηματοδοτεί και μια έκρηξη στη ζήτηση για ιδιωτικά τζετ.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε στο συνέδριο Corporate Jet Investor υπάρχουν ήδη λίστες αναμονής από πλούσιους που θέλουν να ανανεώσουν τον προσωπικό τους στόλο, ή να αποκτήσουν το πρώτο τους τζετ.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε ένα πάρτι στην ιδιωτική αεροπορία», δήλωσε ο Jim Simpson, ανώτατερο στέλεχος της First Republic Bank, υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση αεροσκαφών και γιοτ.

Στην Citigroup Inc., οι πελάτες έχουν τόσα πολλά μετρητά που πολλοί που δεν έχουν ποτέ ένα αεροσκάφος σκέφτονται τώρα να αποκτήσουν, δήλωσε ο Ford von Weise, ο οποίος είναι επικεφαλής της παγκόσμιας χρηματοδότησης αεροσκαφών στον τραπεζικό κολοσσό.

Ομολογεί επίσης, ότι πολλές φορές προσπαθούν να τους πείσουν πραγματικά να μην αγοράσουν το αεροπλάνο

Η αναθέρμανση της ζήτησης δημιουργεί αισιοδοξία στον κλάδο, ο οποίος δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι παραδόσεις ιδιωτικών αεροσκαφών μόνο στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 23%.

Ωστόσο, η πτωτική αυτή τάση ανεστράφη τόσο απότομα, που η ζήτηση πλέον έχει ξεπεράσει τα μηνιαία επίπεδα προς πανδημίας .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως