Προσφορά εξαγοράς υπέβαλε προς τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, την τέταρτη μεγαλύτερη της χώρας, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Clayton, Dubilier & Rice. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της Morrisons συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να μελετήσει την πρόταση.

Αν και λεπτομέρειες της πρότασης δεν έχουν γίνει γνωστές, πληροφορίες του Sky News ανάφεραν ότι η προσφορά κοστολογεί την αλυσίδα περίπου στα 5,5 δισ. στερλίνες. Επίσης, είναι βέβαιο πως η πρόταση αφορά αποκλειστικά την καταβολή μετρητών.

Σε ανακοίνωση της η CD&R επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα πως μελετά την υποβολή προσφοράς προ την Morrisons, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει πως η προσφορά έχει ήδη κατατεθεί.

Πάντως, η είδηση έρχεται σε ένα διάστημα ανακατατάξεων στον κλάδο και μάλιστα με πρωταγωνιστές αμερικανικές εταιρείες equity. Πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός της Walmart πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο που κατείχε στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda στην αμερικανική επενδυτική TDR Capital και τους μεγιστάνες αδελφούς Ίσα. Και ειδικά η Morrisons θεωρείτο από τους αναλυτές ως πιθανός στόχος εξαγοράς, αν και θεωρείτο πιθανή μια προσφορά από την Amazon με την οποία η αλυσίδα διατηρεί ήδη στρατηγική συνεργασία.

Η Morrisons, με έδρα το Μπράντφορντ, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή