«Είναι μια αγορά του Δρ. Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ . Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο κ. Χάιντ και σήμερα βγαίνει ο Δρ. Τζέκιλ. Σήμερα, δεν υπάρχει πολύς φόβος εκεί έξω, και αυτό μας ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει την εικόνα της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Jeff Carbone, συνιδρυτής της Cornerstone Financial Partners στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, με δηλώσεις του στο Reuters.

Πράγματι, η αμερικανική κεφαλαιαγορά κατέγραψε μια έντονη αντιστροφή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν τα μηνύματα της Fed για τη νομισματική πολιτική πυροδότησαν έναν κύκλο ρευστοποιήσεων κέρδους και τη χειρότερη εβδομαδιαία απόδοση για το Dow και το S&P 500 εδώ και μήνες.

Ωστόσο, η εβδομάδα άνοιξε με το δεξί για την Wall Street.

Συγκεκριμένα ο Dow κέρδισε 586,89 μονάδες ή 1,76% και έκλεισε στις 33.876,97 μονάδες.
Το θετικό κλίμα επεκτάθηκε και στους υπόλοιπες δείκτες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 58,34 μονάδες ή 1,4% στις 4.224,79 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη κατά 0,79% ή 111,1 μονάδες στις 14.141,48 μονάδες.

Πάντως, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις ομιλίες στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των περιφερειακών Fed τις επόμενες ημέρες για να αντλήσουν νέα συμπεράσματα για τις προθέσεις της Τράπεζας. Την Τρίτη δε, ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσο, ενημερώνοντας τους βουλευτές για τη στρατηγική και τις εκτιμήσεις της Fed.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed…
Wall Street |

Wall Street: Περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed…

Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την αποψινή τοποθέτηση της Fed για την πορεία της οικονομίας και τον πιθανό αντίκτυπο της αναζωπύρωσης της πανδημίας