Ανέκαμψαν σήμερα και οι τιμές του χρυσού, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, η πτωτική τάση του δολαρίου θα προστατέψει για την ώρα τις τιμές του χρυσού (και ευρύτερα των πολύτιμων μετάλλων) από μια ελεύθερη πτώση.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού ανεβαίνει κατά 0,80% στα 1.783 δολάρια την ουγγιά, καλύπτοντας μέρος του χαμένου εδάφους της περασμένης εβδομάδας. Συνολικά την περασμένη εβδομάδα οι απώλειες του έφτασαν το 5,9%, που ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση του από το Μάρτιο του 2020.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στις αρχές Μαϊου, το ράλι στα commodities είχε ωθήσει το χρυσό στα 1.900 δολάρια, έκτοτε όμως οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και η ανησυχία για τις κινήσεις της Fed έφεραν τα πάνω κάτω στην αμερικανική αγορά, τα ομόλογα και βέβαια το δολάριο.

«Το αν η ανάκαμψη του χρυσού διατηρηθεί, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατεύθυνση του δολαρίου τις επόμενες ημέρες, που με τη σειρά του θα εξαρτηθεί από το τι θα ειπωθεί από τα στελέχη της Fed που θα μιλήσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφεραν αναλυτές. Θυμίζουμε πως σειρά στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχουν προγραμματισμένες ομιλίες τις επόμενες ημέρες, μάλιστα αύριο θα μιλήσει στο Κογκρέσο ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές