Οι εξελίξεις στις τιμές του χοίρειου, της ζωικής πρωτεΐνης με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετά από το κοτόπουλο, δείχνουν τάση μείωσης την προηγούμενη εβδομάδα με καθοριστική την πτώση στις τιμές της Κίνας.

Έτσι, η τιμή στη Γερμανία, τον νούμερο ένα εξαγωγέα της Ευρώπης, αποκλιμακώθηκε απότομα, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας την Παρασκευή τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι τιμές των γερμανικών χοίρων (σφάγια) μειώθηκαν στα 1,48 ευρώ (1,76 δολάρια) ανά κιλό βάρους σφαγής από 1,57 ευρώ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η Ένωση Γερμανών Κτηνοτρόφων VEZG.

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος της Κίνας έχουν μειωθεί πάνω από 50% μέχρι στιγμής φέτος.

«Ο αντίκτυπος της πτώσης των τιμών στην Κίνα γίνεται αισθητός παγκοσμίως», αναφέρεται σε έκθεση για τις εξελίξεις στην αγορά κρέατος του γερμανικού ομίλου σφαγείων και εξαγωγέων Toennies.

Το ημερήσιο όριο των προθεσμιακών συμβολαίων στις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης  την προηγούμενη Πέμπτη, σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι τιμές των γερμανικών χοίρων επλήγησαν σημαντικά, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Γερμανία, οπότε και η Κίνα και άλλες χώρες έβαλαν μπλόκο στις εισαγωγές γερμανικού χοίρειου κρέατος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποκατασταθεί μεγάλο μέρος των ποσοτήτων που εξήγε η Γερμανία από άλλους ισχυρούς Ευρωπαίους παίκτες στον κλάδο της χοιροτροφίας και των εξαγωγών, όπως η Ισπανία που είδε τις αποστολές της προς Κίνα να αυξάνονται. Από την άλλη μεριά, η Γερμανία υποκατέστησε με αυξημένες εξαγωγές προς ευρωπαϊκές χώρες μέρος των ποσοτήτων που απώλεσε από την Κίνα.

«Η ευρωπαϊκή αγορά χοιρινού κρέατος εξαρτάται από τις εξαγωγές, ειδικά προς την Κίνα, οπότε η πτώση των κινεζικών τιμών δεν μπορεί να μην μας επηρεάσει», δήλωσε Γερμανός έμπορος στο Reuters.

Η γερμανική αγροτική ένωση DBV δήλωσε ότι η θετική εικόνα όσον αφορά τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά χοιρινού κρέατος θα πρέπει να επιδράσει υποστηρικτικά για τις τιμές, δηλαδή να συγκρατήσει τη μείωση.

«Παράγοντες όπως η “σφιχτή” προσφορά από τα σφαγεία, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ο καλός καιρός που ευνοεί την κατανάλωσης χοίρειου, το ψήσιμο και το φαγητό έξω, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την αγορά χοιρινού», δήλωσε το DBV.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή