Η American Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω έλλειψης προσωπικού, συντήρησης αεροσκαφών και άλλων ζητημάτων. Ο αμερικανικός αερομεταφορέας βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα καθώς η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται προς τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Περίπου το 6% του βασικού προγράμματος της αεροπορικής εταιρείας, δηλαδή 180 πτήσεις, ακυρώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτός ο αριθμός πτήσεων ισούται με περίπου το 3% των συνολικών πτήσεων της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτελούνται από περιφερειακούς αερομεταφορείς. Περίπου οι μισές ακυρώσεις ήταν λόγω μη διαθέσιμου πληρώματος πτήσης, σύμφωνα με το CNBC. Το Σάββατο, ακυρώθηκε το 4% ή 123 πτήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Η American δήλωσε ότι περικόπτει το συνολικό πρόγραμμά της κατά περίπου 1% έως τα μέσα Ιουλίου λόγω και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις αερομεταφορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στο Σάρλοτ και το Ντάλας / Φορτ Γουόρθ, κατά το πρώτο εξάμηνο του Ιουνίου.

«Ο κακός καιρός, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργασίας που αντιμετωπίζουν ορισμένοι από τους προμηθευτές μας και η απίστευτα γρήγορη αύξηση της ζήτησης των πελατών, μας οδήγησε να αναπροσαρμόσουμε ένα μέρος των προγραμματισμένων πτήσεών μας στα μέσα Ιουλίου», δήλωσε η εκπρόσωπος της American Airlines Σάρα Τζαντζ.

Ο Ντένις Τάτζερ, εκπρόσωπος της Allied Pilots Association, που εκπροσωπεί περίπου 15.000 πιλότους της Αμερικής, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να προσφέρει περισσότερες υπερωρίες για να ενθαρρύνει το προσωπικό να εργαστεί παραπάνω ώρες καθώς και περισσότερη ευελιξία στα προγράμματα των πιλότων για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι και η Delta Air Lines ακύρωσε περισσότερες από 300 πτήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών και πολλές άλλες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων λόγω ελλείψεως πιλότων.

Οι διαταραχές του Σαββατοκύριακου, που αναφέρθηκαν νωρίτερα από το ιστολόγιο της εταιρείας αεροπορομεταφών Wing, έρχονται σε μια περίοδο που οι εταιρείες προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αύξηση της ζήτησης για ταξίδια και να μειώσουν τις απώλειες ρεκόρ που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Η American ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναμένει η χωρητικότητά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 να είναι κατά 20% με 25% πιο κάτω σε σχέση με το 2019, ενώ η United Airlines εκτιμά ότι η μείωση θα κυμανθεί στο 46% και η Delta στο 32% σε σχέση με το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή