Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συστήσει κέντρο μεταφοράς τεχνολογίας για την παραγωγή εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 στην Νότια Αφρική, η οποία θα είναι σε θέση να αρχίσει την παραγωγή εντός 9 έως 12 μηνών.

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και στόχος της απόφασης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στα εμβόλια για ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, όπου τα κρούσματα της επιδημίας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 40% την τελευταία εβδομάδα.

«Στην κοινοπραξία συμμετέχουν η εταιρεία Afrigen Biologics & Vaccines, η οποία θα δραστηριοποιηθεί ως κέντρο τόσο παραγωγής των εμβολίων mRNA, όσο και εκπαίδευσης για την εταιρεία παραγωγής Biovac», εξήγησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΠΟΥ στην Γενεύη, ενώ συζητείται η συμμετοχή άλλων μικρών και μεγαλύτερων εταιρειών στο σχέδιο. Συγκεκριμένα στην κοινοπραξία μετέχουν οι Biovac, Afrigen Biologics and Vaccines, ένα δίκτυο πανεπιστημίων και τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Τις επόμενες εβδομάδες, οι εταίροι θα διαπραγματευτούν λεπτομέρειες με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής καθώς και με  δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους εντός της χώρας και από όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Κύριλ Ραμαφάσα, δήλωσε: «Η πανδημία COVID-19 αποκάλυψε την πλήρη έκταση του χάσματος εμβολίων μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, και πώς αυτό το κενό μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά την παγκόσμια ασφάλεια της υγείας. Αυτή η πρωτοβουλία-ορόσημο αποτελεί σημαντική πρόοδο στη διεθνή προσπάθεια για τΟ χτίσιμο της ικανότητας ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων που θα θέσουν την Αφρική σε μια πορεία προς την αυτοδιάθεση. Η Νότια Αφρική χαιρετίζει την ευκαιρία να φιλοξενήσει έναν κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων και να αξιοποιήσει την ικανότητα και την τεχνογνωσία που υπάρχει ήδη στην ήπειρο για να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια. »

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας