
Ένας στοχασμός στην αλληλεπίδραση της θρησκείας, του καταναλωτισμού και του θεάματος στον 21ο αιώνα είναι η αναδρομική έκθεση του φωτογράφου Miles Aldridge στη Νέα Υόρκη.
Πορτρέτα των διασημοτήτων όπως Marina Abramović, Gilbert and George, Sophie Turner, Viola Davis, Michael Fassbender, Donatella Versace και David Lynch επιτρέπουν βαθιά ματιά στα σημεία όπου τέμνονται το γκλαμ, η εξουσία, η αντιπροσώπευση και η ταυτότητα.
virgin mary. supermarkets. popcorn: miles aldridge on his cinematic and chromatic tableaus https://t.co/14JX1npTGq pic.twitter.com/rn1jxBGLrh
— designboom (@designboom) May 10, 2021
Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο Aldridge έχει συγκεντρώσει ένα εξαιρετικό αρχείο δουλειάς από το οποίο ο ίδιος επέλεξε 64 έργα του για την «Virgin Mary. Supermarkets. Popcorn. Photographs 1999 to 2020».
View this post on Instagram
Προερχόμενος από το Βόρειο Λονδίνο, ο Miles είχε την τύχη να έχει πατέρα τον εικονογράφο Alan Aldridge, ο οποίος ξεκίνησε κάνοντας εξώφυλλα στον εκδοτικό οίκο Penguin Books και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του εταιρεία, την INK, στην καρδιά του Soho, συνεργαζόμενος με τους Rolling Stones, τους Beatles, τους Who και τον Elton John.
«Μεγάλωσα μέσα στις ψυχεδελικές εικόνες του πατέρα μου και το ροκ εντ ρολ λάιφ στάιλ του “ Swinging London”» εξομολογείται ο Miles. Όταν τη δεκαετία του 1970 ανακάλυψε το πανκ, βρήκε διέξοδο μέσω της μουσικής για την οργή του και δημιούργησε το συγκρότημα X Men, παίζοντας ψυχεδελικό γκαράζ πανκ. Εγκατέλειψε την μπάντα για να κάνει σπουδές εικονογράφησης στο Central St. Martins.
Αργότερα δούλεψε για πελάτες όπως The New Yorker, Vogue Italia, Karl Lagerfeld και Yves Saint Laurent, προσέχοντας ιδιαίτερα να μην τραβά τεχνητή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του επαγγελματικού και του προσωπικού.
«Πίστευα πάντα ότι το έργο των φωτογράφων ήταν το προσωπικό τους έργο, όπως των Helmut Newton, Richard Avedon ή, Irving Penn. Σκεφτόμουν πάντα ότι μια φωτογραφία που τραβάω σήμερα θα εμφανιστεί στον τοίχο αίθουσας τέχνης ή μουσείου ή σε ένα βιβλίο» λέει.
Ως φωτογράφος, ο Aldridge, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κάνει χρήση των δεξιοτήτων εικονογράφου που έχει αποκτήσει για να ετοιμάσει storyboard των φωτογραφιών που θα τραβήξει (ζωγραφίζει για να καταλήξει στη σύνθεση).
Και δουλεύει αποκλειστικά με φωτογραφικό φιλμ, απολαμβάνοντας την ένταση του να μην ξέρει αν έχει τη εικόνα μέχρις ότου έρθουν οι εμφανίσεις από το εργαστήριο. «Το να ξέρεις αν έχεις ή όχι την εικόνα καταστρέφει την ένταση του έργου» τονίζει.
Η έκθεση «Virgin Mary. Supermarkets. Popcorn. Photographs 1999 to 2020» φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Fotografsika και ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου.


Latest News

Το mega deal της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Formula 1
Η τολμηρή κίνηση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η πιθανή πρόσληψη του μηχανικού της Mercedes F1, Μίκαελ Σανσόνι

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.